ORC Canal Rally: Naar een nieuw duel Verschueren-Debackere?

De West-Vlaamse regionale proeven volgen elkaar eventjes aan een snel tempo op. Begin mei hadden we de rally van de Monteberg, en nu staan we al aan de vooravond van de ORC Canal Rally, met als wedstrijdcentrum Oostrozebeke. Binnen twee weken volgt dan de rally van Wervik.

Net zoals in de rally van Moorslede medio maart, lijken we ook in de ORC Canal Rally af te stevenen op een gevecht tussen Melissa Debackere(Skoda Fabia R5), terug met Cindy Cokelaere in het co-pilotenzitje, en Vincent Verschueren(Volkswagen Polo GTi R5). Toen haalde Melissa het laken naar zich toe, mede door het feit dat de Godrive-pion nog de versnellingsbak moest wisselen, net voor de laatste ronde. Verschueren is de laatste weken wel in heel goede doen, met een overwinning in Tielt en een derde plaats in Bocholt.

Het bij deze twee houden zou de waarheid zeker geweld aandoen. Aan motivatie zal het bij Steve Bécaert niet ontbreken, na zijn mooie podiumplaats in de Monteberg. En die andere Ford Fiesta R5-rijder, Bert Coene, is iemand die altijd op vinkenslag ligt voor een zo dicht mogelijke ereplaats. Of zal de verrassing komen van Frederic Miclotte (Skoda Fabia R5) die af en toe eens zelf achter het stuur plaats neemt, van gentleman-driver Philip Eggermont(Skoda Fabia R5) of van John Reddington(Ford Fiesta R5)?

Wie er zeker ook voor het nodige weerwerk kan zorgen, zijn de BMW’s. Hopelijk kent Andy Lefevere wat meer geluk met de M1 dan in de Monteberg. Thierry Cokelaere wil voor eigen publiek zijn huid meer dan duur verkopen, en is klaar om de strijd aan te gaan met mensen als Lorenzo Vandenheede, Koen de Waele en vele anderen.

Laat ons ook maar Paul Lietaer niet vergeten, die met zijn Historic-Opel Ascona 400 zeker zijn plaats gaat opeisen in de top. Zware tegenstand bij de “oudjes” lijkt er voor de Zwevegemnaar niet in het verschiet te liggen, al wordt het wel uitkijken naar de Subaru Legacy van Andrew Thomson. Een portie spektakel valt er altijd te rapen bij de Historics, en dan denken we maar aan Mathieu Lietaer (Ford Escort MK2), Ronny Declerck(Opel Ascona), Patrick Spillebeen(BMW M3) en zeker ook aan de gebroeders Vandoolaeghe met de Mercedes 190.

Boeiende strijd lijkt er ook in het verschiet tussen de Renault Clio-rijders. Jeroen Catelin, Damon Noyelle, Nico Denys, Renzo Herpoel en Xavier Dekeyser zullen hier wel de hoofdrollen gaan opeisen.

Voeg daar nog enkele snelle Mitsubishi’s bij, zoals die van Thierry Dekoninck en Bjorn Ramboer, en de Subaru Impreza WRX van Junior Planckaert, en meteen wordt duidelijk dat de podium-en ereplaatsen meer dan duur zullen verkocht worden.

Er zijn vier ronden voorzien van telkens 3 klassementsproeven, zijnde Wielsbeke, De Ginste en Hulste. Iets na 08 uur rolt de eerste wagen van het podium, tegen de klok van 18 uur zou de winnaar moeten gekend zijn.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws