Benjamin Paque in de straten van Monaco

Het is misschien verrassend nieuws, maar uiteindelijk zit hierin een zekere logica. Terwijl hij zich in dit seizoen 2022 toelegt op het zoveel mogelijk vergaren van ervaring aan het stuur van de Porsche 992 GT3 Cup van het Franse team CLRT, een team beheerd door Come Ledogar, zal de jonge, 17-jarige Benjamin Paque dit weekend een onwaarschijnlijke droom waarmaken. Hij zal aan de start staan van de manche van de prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup in het kader van de 79ste Grand Prix van Monaco!

Door deel te nemen aan de Franse Porsche Sprint Challenge, evenals aan enkele manches van de Ultimate Cup Series en andere series die de Porsche 911 GT3 Cup Type 992 ontvangen, werkt de jonge Luikenaar Benjamin Paque aan zijn toekomst. Hij maakt deel uit van de formatie CLRT van officiële Porsche-rijder Come Ledogar, hij maakt kilometers op training en in races en werkt zo aan de voorbereid voor zijn toekomstige deelnames aan de Porsche Carrera Cup France. Vorig weekend, op het circuit van Dijon-Prenois, schitterde hij in het kader van de Porsche Sprint Challenge France, door in het wiel te eindigen van een zekere Charles Milesi, die aan het stuur zat van een veel krachtigere Porsche 991 GT3 R. Uiteindelijk haalde Benjamin in beide races een tweede plaats in het algemene klassement en werd hij winnaar van de categorie 992!

Dit weekend zal Benjamin het ritme van zijn leerschool in een klap opvoeren door deel te nemen aan een zeer hoog aangeschreven competitie in een ronduit legendarisch kader. “In Dijon kondigde Come Ledogar aan dat hij mij aan de start wilde zien van de wedstrijd voor de Porsche Mobil 1 Supercup die wordt georganiseerd in het kader van de Grand Prix van Monaco!”, verduidelijkt een Benjamin Paque die een en al glimlach is. “Ik geef toe dat ik, samen met mijn entourage, mij eens in de arm moest knijpen om het te geloven. De Porsche Mobil 1 Supercup, dat is de top van de piramide wat betreft de 992 GT3 Cup, en Monaco, wel, dat is … Monaco! Dat is F1 en autosportgeschiedenis, met mythische plaatsen als de Sainte-Dévote, het Casino, Mirabeau, de Tunnel, het zwembad, Rascasse… Ik moet bekennen dat ik nog niet echt goed besef wat me overkomt. Het belangrijkste is echter dat ik in het Prinsdom kan rijden zonder enige druk.”

Wat eigenlijk Come Ledogar er toe bracht om aan Benjamin Paque voor te stellen in Monaco te rijden in de Porsche Mobil 1 Supercup, is dat het circuit in het Prinsdom de enige baan is waar het onmogelijk is om te testen gedurende de rest van het jaar. Maar de Supercup die passeert er wel ieder seizoen. Dat betekent dat het vergaren van ervaring daar, belangrijk kan blijken voor de toekomst. “Come was zeer duidelijk op het moment dat hij ons voorstelde om deel te nemen aan de wedstrijd in Monaco”, vervolgt Benjamin. “Hij verwacht van mij niets op het vlak van resultaten. Mijn enige doel in Monaco zal het afmalen van ronden worden, het vermijden van fouten wat geen gemakkelijke taak is, en de finish halen. Wat ook mijn eindpositie wordt, het zal voor mij een kleine overwinning zijn.”

Gisteren werden de vrije trainingen al afgewerkt. De kwalificatie, gehouden over 30 minuten, staat vandaag op het programma en dit tussen 15u30 en 16u00 terwijl de race zal gehouden worden op zondag, stipt om 12u05. De wedstrijd zal gaan over 17 ronden met een maximumduur van 30 minuten.

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws