Bemoedigend seizoensbegin voor Street-Art Racing

Street-Art Racing begon zijn seizoen 2022 op het Circuit Paul Ricard. Met zijn Aston Martin Vantage AMR GT3 in International GT Open en de GT4-versie van dezelfde bolide in GT Cup Open Europe maakte de Belgische renstal zijn debuut in beide kampioenschappen. In de Zuid-Franse bakoven nam het leerproces een perfecte start.

Een nieuw kampioenschap onder de knie krijgen is nooit een sinecure. Dat bovendien met twee verschillende auto’s proberen maakt de uitdaging er niet makkelijker op. Toch vielen er op zondagavond bij Street-Art Racing enkel lachende gezichten te noteren.

“Onze rijders hebben de verwachtingen helemaal ingelost”, bevestigde Damien Hellebuyck, team manager van de renstal die net buiten Charleroi is gevestigd. “Ze hebben heel wat opgestoken en veel vooruitgang geboekt. Verder ben ik ook heel tevreden over de door het team geleverde arbeid. We kregen een paar tegenvallers te verwerken – waaronder een panne voor een van onze transporttrucks – maar elk heeft er zijn beste beentje voorgezet om alles toch zo goed mogelijk te laten verlopen. Ik ben trots op hen, ja!”

Street-Art Racing

Ook Albert Bloem had heel wat redenen om tevreden te zijn. “Naast de progressie die we het hele weekend lang lieten noteren konden we ook meer dan 100 gasten in onze hospitality ontvangen”, bevestigde de team principal. “Ze waren in de wolken dat ze de startgrid konden bezoeken en van de gezellige sfeer van het kampioenschap mochten proeven. Kortom, dit was een op alle gebied geslaagd weekend!”

Als een door Christophe de Fierlant gedecoreerde Art Car reed de Aston Martin Vantage AMR GT3 #007 uiteraard in de kijker in het peloton van de International GT Open. De wagen met unieke look was het favoriete onderwerp van menig een camera en fotograaf. Pascal Bachmann bestuurde de wagen solo, om zo een maximale rijtijd te verwerven en de wagen sneller onder de knie te krijgen. Met een vierde tijd in de Am-categorie, op minder dan een seconde van de pole van de categorie, wist de Zwitser in de eerste kwalificatiesessie een degelijke start van zijn weekend te nemen. In de races werd hij wel geconfronteerd met het feit dat hij voor de eerste keer zo lang aan het stuur zat. “Races van 70 en 60 minuten alleen afwerken is iets helemaal anders dan de rijstints van 30 minuten die ik vorig jaar in de GT4 European Series reed”, stelde hij nadat hij op een zevende en vijfde plaats in de Am-categorie was gefinisht. “Vooral op fysiek vlak en qua concentratie is dit een grote stap, en ik weet dat ik mijn wedstrijdritme duidelijk nog kan verbeteren. Maar ik heb me wel geamuseerd!”

Street-Art Racing

De Aston Martin Vantage AMR GT4 reed dan weer in de GT Cup Open Europe, zeg maar de tweede divisie. Aan het stuur zaten Jahid Fazal-Karim en zijn coach Julien Darras. In een kampioenschap met Porsche 911 GT3 Cup en GT4-wagens ‘zonder begrenzer’ wisten de twee Fransen behoorlijk hun mannetje te staan. Bij de eerste kwalificaties zorgde Julien zelfs voor ophef door voor een uitstekende derde tijd te tekenen. “Dit was een schitterend weekend voor ons”, stelde hij. “Bij zijn eerste deelname aan dit kampioenschap wist Jahid behoorlijk wat progressie te boeken en net zoals bij Pascal komt het er vooral op aan om zijn vertrouwen in de capaciteiten van de auto te laten groeien. Ik ben er van overtuigd dat dat zal lukken. Op sportief vlak vermogen we niets tegen de Porsches, die niet alleen lichter zijn, maar ook over betere aerodynamische kwaliteiten beschikken. Maar dat is niet het belangrijkste. Ons doel om zo snel mogelijk veel te leren en vooruitgang te boeken en daar zijn we dit weekend in geslaagd.”

Door het professionele bezigheden moeten Jahid en Pascal verstek geven voor de volgende manche van de International GT Open en de GT Cup Open Europe in Spa-Francorchamps. Street-Art Racing komt opnieuw in actie in het kampioenschap op de Hungaroring in Boedapest, van 8 tot 10 juli.

(persbericht, foto’s met dank aan Fotospeedy)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws