Sterke start van Enzo Ide

Enzo Ide neemt in 2022 zoals aangekondigd aan het volledige FIA European Rallycross Championship deel. Hij blijft trouw aan de Audi S1 EKS RX quattro van de nieuwste generatie, die door het voormalige FIA World Rallycross Championship kampioensteam EKS van Mattias Ekström zal worden ingezet. Zijn seizoen startte dit weekend in Hongarije, op de omloop van Nyirád en met een tweede plaats startte de West-Vlaming die van alle markten thuis is, uitstekend aan het kampioenschap.

Enzo Ide is het afgelopen weekend aan zijn seizoen in het EK rallycross begonnen met een wedstrijd in Hongarije. Enzo Ide werkte een zeer sterk weekend af en werd tweede, na een foutloos parcours. Het was de Zweed Anton Marklund met zijn Hyundai i20 die de finale wist te winnen. In die finale nam onze landgenoot heel eventjes de leiding met zijn Audi S1 van EKS toen Marklund in de vierde van vijf te rijden rondjes als eerste de jokersectie voor zijn rekening nam. Vervolgens deed Ide hetzelfde in de laatste ronde om met één seconde achterstand als tweede te eindigen. Ide toonde doorheen de dag het tempo van Marklund aan te kunnen, zo was hij in zijn halve finale, die hij overigens won, sneller over vijf rondjes dan Marklund in de eerste halve finale. Zo kan de Belg met vertrouwen uitkijken naar het vervolg van het Europese kampioenschap, begin juli in het Zweedse Höljes. Marklund is met twintig punten de eerste leider in het kampioenschap, dat zijn er vier meer dan Enzo Ide.

Enzo Ide:

“Het is inderdaad een sterk weekend geworden, met een voorzichtige start, want we hebben even gezocht wat de juiste afstelling van de wagen diende te zijn. Het was ook een eerste deelname en ik heb het vertrouwen opgebouwd om dan voluit te presteren in de halve finale en de finale. In die finale heb ik bij de start het zekere voor het onzekere genomen en mij niet naast Marklund gezet, maar de race opnieuw verstandig opgebouwd. Tweede worden op één seconde van een meervoudige kampioen in rallycross is geen schande en ik ben dan ook zeer tevreden. We gaan nu verder werken met het team om het één en ander te analyseren en te verbeteren, waardoor we stelselmatig kunnen groeien in dit stevige kampioenschap. Ik pin me niet vast op uitspraken over waar we gaan eindigen, maar ik ben uiteraard vastbesloten om er alles aan te doen om sterk te presteren.”

Op 2 en 3 juli is het aan de deelnemers om zich in het Zweedse Höljes met elkaar te meten.

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws