Eerste startrij voor Magnus in WTCR Race of Germany

Een verschil van 15 duizendste van een seconde en dat over een afstand van 25,378 kilometer kan je nauwelijks een verschil noemen, maar dat miniem verschil in tijd kwam Gilles Magnus in zijn #16 Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou Racing net te kort voor de pole positie van de eerste race van de WTCR Race of Germany. Onze landgenoot start dus morgen in die eerste race van op de tweede plaats, wat uiteraard een prachtige prestatie genoemd kan worden.

Teamgenoot Mehdi Bennani was met een tijd van 08.50:527 het snelste. De derde tijd was voor Santiago Urrutia, gevolgd door Yann Ehrlacher en Mikel Azcona.

Een schitterend resultaat dus voor Gilles Magnus en Comtoyou Racing na een toch wel ietwat mindere eerste dag gisteren. In de eerste vrije training zette onze landgenoot nog een mooie zesde tijd op de tabellen maar was mogelijks wat te overmoedig in de tweede ‘free practice’. Magnus schuurde met de flank tegen de muur en bracht de wagen binnen en kon bijgevolg die tweede vrije training niet meer uitrijden.

Gilles Magnus was op de persconferentie uiteraard zeer tevreden met zijn prestatie …

Foto’s met dank aan FIA WTCR.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws