24 Uur Nürburgring: met heel wat Belgische kanshebbers!

Dit weekend staat de 50ste editie van de legendarische etmaalrace op de Nürburgring op het programma. Maar liefst 138 wagens verschijnen morgen aan de start, met daarbij heel wat landgenoten!

Een korte blik op de deelnemerslijst toont dat ons land over absolute toppiloten in de uithoudingracerij beschikt! Een groot deel maakt zelfs een grote kans om naar huis te gaan met de algemene zege.

Een duo Belgische topfavorieten zijn onder andere Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch. Zij doen het met Robin Frijns en Kelvin van der Linde in de Audi Sport Team Phoenix. Ook de andere Vanthoor is aanwezig en is topfavoriet: Laurens rijdt samen met onder meer Kevin Estre in de “Grello” Manthey Racing Porsche GT3 R. Ook Maxime Martin heeft met een sterke equipe (Thiim, Pittard, Sorensen) op de TF Sport Aston-Martin Vantage GT3 een grote kans op de overwinning.

Maar ook enkele Belgische ‘outsiders’ kunnen er wel eens van door gaan met de algemene zege. Schrijf Alessio Picariello zeker niet af op de Falken Motorsports Porsche GT3 R, het sterke debuut van de Belg vorig jaar in het achterhoofd houdende. Ook Adrien De Leener zou wel eens voor een verrassing kunnen zorgen in de Dinamic Motorsport Porsche GT3 R.

GT4 met een volledig Belgisch team

n de GT4-klasse zijn onze landgenoten sterk vertegenwoordigd. Op de #80 PROsport Racing Aston-Martin Vantage GT4 vinden we zelfs een volledig Belgische line-up met Maxime & Guillaume Dumarey, Jean Glorieux en Simon Balcaen

Achter het stuur van de #81 zusterwagen zien we dan weer Guido Dumarey. Hakan en Recep Sari zijn er ook weer, ditmaal met de BMW M4 GT4 van JJ Motorsport.

Vergeten we ook niet de Belgische Pit Lane AMC Sankt Vith Toyota GT86 Cup met Olivier Muytjens, Brody, Jacques Derenne en Kurt Dujardyn. Tom Cloet racet dan weer in de Porsche Cayman 718 S van Team Mathol Racing.

Praktisch

Om 17u50 vanavond strijden de snelste wagens in de superpole voor de eerste startplek. De wedstrijd zelf start morgen om 16u en eindigt 24 uur later. Meevolgen kan via de live-uitzending op YouTube.

(Foto: Gruppe C)

Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws