FIA WTCR Race of Germany afgelast

Aanvankelijk hadden vandaag en morgen de derde en vierde race van het FIA WTCR moeten plaatsvinden ware het niet dat beide races officieel zijn afgelast. Dat is voor iedereen uiteraard een heel spijtige zaak en in het bijzonder voor onze landgenoot Gilles Magnus die gisteren tijdens de kwalificatie een prachtige tweede tijd op de tabellen liet noteren. Waren er geen problemen geweest maakte onze landgenoot zeker en vast kans op een podiumplaats en loopt bijgevolg potentiële punten mis.

Officieel luidt het dat beide races om veiligheidsredenen niet kunnen doorgaan, een beslissing die in onderling overleg werd genomen door de sportieve en technische afdeling van de FIA in samenspraak met Goodyear Racing, de officiële bandenleverancier.

FIA WTCR

Aanleiding hiertoe was dat de voorbije twee dagen diverse rijders en teams tijdes zowel de vrije trainingen als de kwalificatie, problemen ondervonden met de banden. Goodyear Racing bevestigde vandaag dan ook dat het niet kon garanderen dat de banden bedoeld voor de WTCR Race of Germany effectief zouden presteren zoals aanvankelijk werd beloofd. Bijkomende verklaringen aangaande het bandenprobleem bleven uit vermits Goodyear eerst alles wil onderzoeken en tal van gegevens wil analyseren.

Een kleine streep door de rekening dus voor het Belgische Comtoyou Racing dat met Mehdi Bennani en onze Gilles Magnus twee Audi’s op de eerste rij had staan en dus een mogelijks mooi resultaat misloopt, maar zoals altijd … safety first!

Foto’s met dank aan FIA WTCR.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws