24 Uur Nürburgring: Aston Martin aan de leiding dankzij landgenoot Maxime Martin!

Na twee uur racen op de groene hel was het de Manthey Racing Porsche GT3 R van onder andere landgenoot Laurens Vanthoor die aan de leiding reed. Aston Martin en BMW volgden kort daarachter maar Maxime Martin ging de Grello Porsche zonet voorbij op het lange rechte stuk van Döttinger Höhe.

Ja, u leest het goed. De Manthey Racing Porsche die na een straf vanop de 35ste plek vertrok reed na twee uur racen als eerste. Fransman Kevin Estre nam de start in de ‘Grello’ Porsche en toonde nog maar eens opnieuw dat hij één van de snelste GT-piloten op dit moment is. Estre deelt de wagen met landgenoot Laurens Vanthoor, Michael Christensen en Fred Makowiecki die momenteel achter het stuur zit.

Aston Martin en BMW zaten de Manthey Racing Porsche kort op de hielen, waarbij de TF Sport Aston-Martin Vantage GT3 bestuurd door Maxime Martin de Porsche zonet voorbij ging. De Rowe Racing BMW M4 GT3 van John Edwards volgt als derde.

Geven we u ook nog even de posities van de andere Belgen in de GT3-categorie mee: Dries Vanthoor & Frédéric Vervisch op P5 met de Audi Sport Team Phoenix R8 LMS Evo 2 GT3, Alessio Picariello op P28 met de Falken Motorsport Porsche. Adrien De Leener (Dinamic Motorsport Porsche) heeft reeds moeten opgeven.

(Foto ©: ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws