24 Uur Nürburgring: Vanthoor-Vervisch winnen met Audi

Audi Sport Team Phoenix wint de 50ste editie van de etmaalrace op de Nürburgring! Onze landgenoten Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch kwamen na 24 uur als het eerst over de meet samen met teamgenoten Kelvin van der Linde en Robin Frijns. De uitslag is echter onder voorbehoud…

Audi deed een slimme zet door in de laatste uren te kiezen voor opgesneden slicks. Die boden toch net dat tikkeltje meer grip op de vochtige piste in vergelijking met gewone slicks. De achtervolgende Mercedes-AMG #3 Team GetSpeed deed datzelfde kunstje, maar het gat tussen de twee wagens was het laatste uur reeds te groot (meer dan een minuut) om echt nog aanspraak te maken op de overwinning. P2 aldus voor Christodoulou/Götz/Schiller in de Mercedes-AMG. De #4 zusterwagen van Engel/Gounon/Juncadella eindigt net achter hun.

Onder voorbehoud

De overwinning van Audi is echter onder voorbehoud. Kelvin van der Linde zou tijdens zijn laatste pitstop de motor reeds gestart hebben tijdens het tanken, want een inbreuk is op het reglement. Dat krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Audi en Mercedes-AMG dominant

Hoewel Audi en Mercedes-AMG dit jaar niet meteen de gedoodverfde favorieten waren, werd de volledige top 8 ingepalmd door beide merken. BMW oogde veelbelovend, maar zag hun laatste wagen, de M4 GT3 van Schubert Motorsport in het laatste uur nog uitvallen wegens oververhitting. Zij strandden uiteindelijk buiten de top 10. De beste Porsche eindigde als 9de, de #33 Falken Motorsports voor de Konrad Lamborghini Huracán op P10.

Tweede overwinning voor Vanthoor-Vervisch

Leuke statistiek: zowel Dries Vanthoor als Frédéric Vervisch kunnen de 24 Uur van de Nürburgring een tweede maal op hun palmares schrijven. Het duo won eerder al in 2019, ook met Audi Sport Team Phoenix. Hun Zuid-Afrikaanse teamgenoot Kelvin van der Linde won dan weer in 2017 met een Audi van Land Motorsport. Voor Maastrichtenaar Robin Frijns is het de eerste maal dat hij deze mythische race wint!

UPDATE: Audi Sport Team Phoenix kreeg voor de overtreding van het reglement (motor starten tijdens het tanken, n.v.d.r.) een boete van €5.000 en een tijdstraf van 32 seconden. Daarmee behoudt het team zijn overwinning!

(Foto ©: ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws