Vincent Verschueren wint secondenslag in ORC Canal Rally

Net zoals in Moorslede ging de strijd om de eerste plaats in de ORC Canal Rally tussen Vincent Verschueren (Volkswagen Polo GTi R5) en Melissa Debackere(Skoda Fabia R5).

De Wervikse amazone leek het best uitgeslapen zondagmorgen, want zij sloot de eerste ronde af met een voorsprong van 1.6 seconden op Verschueren. Al had deze enkele seconden aan de broek gesmeerd gekregen door een problemen kennende Andy Lefevere(BMW M1). Vincent hoopte dat dit euvel door de wedstrijddirectie zou worden rechtgezet, maar zij zagen dit als een koersfeit. Een frustratie voor het Godrive-team dat zij omzetten in enkele besttijden en een voorsprong van 0.3 seconde op Melissa, voor de gelegenheid terug bijgestaan door Cindy Cokelaere. Na ronde 3 bedroeg de voorsprong al 4.5 sec, maar in de laatste ronde probeerde Debackere nog van de achterstand weg te knabbelen, maar verder dan 2.2 sec kwam zij niet.

Verschueren dus op 1, Debackere op 2 en Frederic Miclotte(Skoda Fabia Evo) misschien verrassend op 3. Waarmee ‘Fred’ bewees dat hij niet alleen als co, maar ook als piloot meer dan uit het goede rallyhout gesneden is. Bert Coene(Ford Fiesta R5 Evo) had eigenlijk al een beetje voorspeld dat de 4de plaats zijn deel zou worden, en dat werd uiteindelijk ook waarheid. Voor de plaatselijke Thierry Cokelaere(BMW 1M) was de vijfde eindplaats, en eerste achterwielaangedreven wagen, een succes.

Paul Lietaer zag een top-5 plaats verdwijnen door een afgebroken bout van de achterbrug, wat een goede minuut tijdverlies betekende. Bij de Historics werd hij echter nooit verontrust. Ook Jeroen Catelin(Renault Clio) en Junior Plankaert(Subaru Impreza WRX) zagen ook een top-10 notering verloren gaan door respectievelijk een wiel dat zijn eigen weg ging leiden, en een schuiver annex haperende motor.

De top-10 werd verder rondgemaakt door Andy Lefevere, die zich uiteindelijk na twee sukkelrondes, wat kon rechtzetten in de andere rondes, Bjorn Ramboer(Mitsubishi), Lorenzo Vandenheede(BMW), John Reddington(Ford Fiesta R5) en Stefaan Tjoens, die zijn 10e plaats kruidde met een zoveelste overwinning in de divisie 1-2.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws