Thierry Neuville: “In Sardinië is er geen ruimte voor fouten”

Hyundai Motorsport gaat naar de Rally Italia Sardegna met de ambitie om het veelbelovende tempo van het team om te zetten in een sterk resultaat.

Als tweede opeenvolgende grindrally op de kalender, vormt het Italiaanse evenement opnieuw een zware test voor de Hyundai i20 N Rally1 en zijn ervaren team. Om op dit uitdagende terrein een goed resultaat neer te zetten, zijn snelheid en consistentie de sleutelwoorden.

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Dani Sordo/Cándido Carrera zullen in de Hyundai hybride-aangedreven de strijd aangaan tijdens de komende Rally Italia Sardegna. Alle drie de teams toonden tijdens de vorige ronde, Rally de Portugal, het potentieel van de Hyundai i20 N Rally1 om vooraan mee te strijden, waarbij het Spaanse team tijdens hun eerste wedstrijd van het seizoen op het podium eindigde.

Hyundai Motorsport heeft in de Rally Italia Sardegna al vaker successen geboekt, met vier van de laatste zes overwinningen. Sordo en Neuville hebben elk twee overwinningen op hun naam geschreven, terwijl het team al tien keer op het podium is geëindigd. Tänak stond in 2017 ook al op de hoogste trede in Sardinië. Deze ervaring, in combinatie met de prestaties tijdens Rally de Portugal, geeft het team een goed gevoel voor de reis naar het Italiaanse eiland.

Thierry Neuville aan de slag in Sardinië 2021

Thierry Neuville: “Ik heb al een paar keer gewonnen op Sardinië, het is altijd een evenement waar ik van geniet. De Hyundai-auto’s waren er in het verleden al sterk en hopelijk kunnen we deze vorm dit jaar herhalen. Je moet van alles verwachten van deze rally; het is behoorlijk zwaar voor de auto’s als het warm is, en er zou af en toe wat regen kunnen vallen, wat ons zou kunnen helpen. Het is een veeleisend evenement met lange dagen, waarbij we heel vroeg opstaan en laat eindigen, dus het zal een uitdaging worden. Het is een van de meest technische gravelrally’s op de kalender: de wegen zijn vrij smal en bochtig. Er is geen ruimte voor fouten, dus je moet er echt bovenop zitten en de auto op de juiste lijn houden. De grip kan vrij hoog zijn, vooral bij de tweede doorkomst, maar ook de wegomstandigheden kunnen ruw zijn.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws