Nürburgring 24: Audi of Mercedes-AMG?

Exit Porsche, exit Aston Martin. Zowel de Manthey Racing Porsche van onder meer Laurens Vanthoor als de TF Sport Aston Martin van Maxime Martin reden lang aan de leiding. Helaas moesten beide landgenoten al opgeven wegens een incident. Momenteel woedt er volop een strijd tussen Audi en Mercedes-AMG.

Daarbij spelen de #15 Audi Sport Team Phoenix van Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Robin Frijns en Kelvin van der Linde constant haasje over met de #4 Mercedes-AMG Team GetSpeed van Maro Engel, Jules Gounon en Daniel Juncadella. Ook BMW is nog niet volledig uitgeteld, met de Schubert Motorsport M4 GT3 van Krohn/Sims/Klingmann/Krüten. Porsche heeft nog één wagen in de top 10 rijden, de #33 Falken Motorsports-wagen, maar een podium lijkt niet meer haalbaar.

Belgen kennen pech

Enkel Vanthoor en Vervisch maken nog kans op de algemene zege. Verloren we al eerder in de race: Laurens Vanthoor (zie hieronder) na een incident met broer Dries, Adrien De Leener in de Dinamic Motorsport Porsche en ook Maxime Martin moest de strijd staken na lang aan de leiding gereden te hebben. Zijn teamgenoot Nicki Thiim raakte betrokken in een incident. Alessio Picariello (Falken Motorsport Porsche) werd dan weer rondgetikt door Nico Müller in een Audi, waarna hij tot stilstand kwam en aangereden werd door een tragere wagen met een opgave tot gevolg.

Nog enkele landgenoten maken kans op zege (in eigen klasse)

De volledig Belgische PROsport Racing Aston-Martin Vantage GT4 moest opgeven rond 2 uur vannacht. De #81 zusterwagen van Guido Dumarey is wel nog in de race en ligt zesde in zijn klasse.

Toch zijn er nog enkele landgenoten die zicht hebben op een podiumplaats of zelfs zege! Zo is er de JJ Motorsport BMW M4 GT4, van onder andere Hakan en Recep Sari, momenteel nog op de derde plek in hun klasse. De Belgische Pit Lane AMC Sankt Vith Toyota GT86 Cup met Olivier Muytjens, Brody, Jacques Derenne en Kurt Dujardyn rijdt als vierde in zijn klasse. En wat te denken van Tom Cloet in de Team Mathol Racing Porsche Cayman? Momenteel eerste in zijn klasse!

Nog een kleine 6 uur te gaan…

(Foto ©: ADAC TotalEnergies 24h Nürburgring)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws