Philip Eggermont en Kenny Deroo: zonder fouten gereden

Een van de opvallendste namen aan de start van de ORC Canal Rally was toch wel die van gentleman-driver Philip Eggermont. Na drie jaar aan de zijlijn te hebben gestaan besloot Philip in Oostrozebeke terug de handschoen op te nemen, en dit aan het stuur van een Skoda Fabia R5. De nota’s lezen waren weggelegd voor Kenny Deroo, die ons het wedstrijdrelaas doet.

“De ORC rally stond normaal op het programma om samen met Brecht Hoorne te rijden. Maar na ons jammerlijk uitvallen in de Monteberg rally met motorproblemen , kon Brecht deze wedstrijd niet starten.

Een paar dagen na de Monteberg rally kreeg ik onverwachts telefoon van Philip Eggermont om samen de ORC rally te rijden met de Skoda Fabia R5. Ik heb natuurlijk niet lang getwijfeld om ja te zeggen tegen dit aanbod. Mijn eerste deelname met Philip en 1ste maal in een R5.

De zondagmorgen was al een grote test voor de juiste bandenkeuze. Na verschillende weerapps te bekijken waren we niet echt wijzer geworden. Wij besloten om geen risico te nemen en op regenbanden te vertrekken. Philip moet tenslotte ook vertrouwen krijgen in de wagen, en natuurlijk ook in mij. Het bleek achteraf niet de juiste keuze te zijn geweest, maar ondertussen hadden we wel de 1ste ronde zonder kleerscheuren doorgekomen.

Terug in het servicepark monteerden we andere banden en de tijden waren meteen een heel stuk beter. We bleven de tijden maar verbeteren. Ons doel was geslaagd: aan de aankomst komen zonder foutjes en de hele dag onze eigen tijden verbeteren.

Zodoende eindigden we op een 15de plaats algemeen. Philip heeft drie jaar niet gereden en heeft meer dan zijn best gedaan. Vooral veel kilometers moet je maken met zo’n wagen, om te weten waar de limieten liggen. Voor mij was het een topweekend met een supersympathieke piloot, waar ik enorm veel respect voor heb. Grote dank ook aan het team van SXM Competition voor de perfecte wagen .

Mijn volgende wedstrijd wordt de rally van Wervik, terug in het zitje naast Rik Vannieuwenhuyse, in de Ford Escort.”

Foto: Met dank aan Bernard Verhalle.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws