It’s time to party like it’s 1992: Mansell Mania to sweep Goodwood

Goodwood is verheugd om aan te kondigen dat de legendarische Britse Formule 1 coureur, Nigel Mansell, aanwezig zal zijn op het 2022 Festival of Speed presented by Mastercard, dat plaatsvindt van 23 tot 26 juni.

Mansell Mania’ zal Goodwood weer overspoelen als Mansell terugkeert naar het Festival of Speed om de 30ste verjaardag van zijn Formule 1 wereldkampioenschap in 1992 te vieren.

Mansell zal het hele weekend aanwezig zijn en zich voegen bij de legioenen autosporticonen die op het Festival of Speed zijn gevierd, waaronder een speciaal balkonmoment, dat herinneringen oproept aan de Britse Grands Prix in de late jaren ’80 en vroege jaren ’90 toen ‘Mansell Mania’ de natie overspoelde. Mansell, bekend om het samenbrengen van auto’s en coureurs die elkaar beroemd hebben gemaakt, zal worden herenigd met zijn Williams FW14B, die in 1992 het kampioenschap won, en zal ook de heuvel opgaan in een aantal andere auto’s uit zijn Formule 1-dagen, waaronder de Lotus 91, Ferrari 639 en 640.

Nigel Mansell zei: “Ik ben erg blij dat ik dit jaar naar het Festival of Speed kom! Het is altijd een prachtig evenement en ik kijk er naar uit om weer achter het stuur te kruipen van een aantal van mijn auto’s en om 30 jaar na mijn wereldkampioenschap te vieren met alle fans van Goodwood.”

De Hertog van Richmond: “Terwijl we ons voorbereiden op de viering van de ‘Masterminds of Motorsport’, ben ik zeer verheugd dat Nigel ons zal vergezellen op het Festival of Speed om zijn ongelooflijke prestaties in de Formule 1 te vieren. We weten dat onze fans Nigel graag in actie willen zien op de Hill en de kans krijgen om zijn historische carrière te bejubelen.”

Foto: Goodwood FoS

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws