Jonas Dewilde: Wervik als voorbereiding voor Ardeca Ypres Rally

Het seizoen van Jonas Dewilde is tot op heden heel succesvol. De jonge piloot uit Staden stond reeds 4x op het podium in het Junior BRC, met als uitschieter een overwinning in de Sezoensrally.

Met het oog op de Ardeca Ypres Rally, waar hij vorig jaar de snelste Junior was, zullen Jonas en copiloot Jeffrey Vandenbussche met de gekende Peugeot 208 Rally 4 nu ook aan de start komen in de Rally van Wervik.

“Die overwinning in de Sezoensrally deed ons echt deugd,” opent Jonas. “In Bocholt reden we een strak tempo zonder over de limiet te gaan, en die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen… Door die zege komen we ook voor het eerst aan de leiding van het Junior kampioenschap.”

“Het is duidelijk dat we veel kilometers moeten maken om in het goede ritme te blijven,” gaat copiloot Jeffrey verder. “Wervik zal nog maar onze zevende rally samen zijn, maar de samenwerking verloopt heel goed. We zijn beiden heel gemotiveerd en zien wedstrijd na wedstrijd een duidelijke progressie.”

De Rally van Wervik is qua parcours een goede voorbereiding op de Ardeca Ypres Rally midden augustus.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws