DG Sport gaat voor overwinning in Wervik

Komende zaterdag is het rallyvizier gericht op het West-Vlaamse Wervik, waar Scuderia Vervica voor de 46e keer hun rally organiseert. De organisatie zorgde voor een volledig hertekende wedstrijd, waarbij het parcours en de timing grondig werden aangepast. De proef in Geluwe telt liefst 16 km en is nieuw, terwijl de vlak bij elkaar gelegen proeven van Kruiseke en Wervik, elk goed voor 9 kilometer tegen de chrono, zeker ook scherprechter kunnen spelen. De drie proeven worden elk 4x verreden. Eerste wagen rolt van het podium om 08u15, de winnaar moet het eindpodium bereiken om 20 uur.

Een rally staat of valt nog altijd voor een groot deel met het deelnemersveld, en dat is zeker niet min in de grensgemeente. DG Sport brengt in de personen van Davy Vanneste en Jos Verstappen twee zegekandidaten bij uitstek naar voor, beiden in een Citroën C3 Rally2. Vanneste, voor eigen volk en in het goede ritme na de zege in de rally van de Monteberg, is dé te kloppen man. Al toonde Verstappen in de Monteberg dat hij goed uit de voeten kan op de typische weggetjes in de Westhoek, zodat we wel eens een mooie strijd kunnen krijgen tussen deze merkgenoten. Een andere Noorderbuur, Roger Hodenius, ook al in een DG-Citroën, kan misschien mikken op het laagste podiumschavotje. Al zal hem dat niet zomaar op een schaaltje worden aangeboden, gezien de tegenstand niet min is. Zo zijn er nog de R5-bolides van Nicola Stampaert, John Reddington, beiden met Ford Fiesta, en de heroptredende Pierre Davroux. Deze was in de jaren ’70 en ’80 een van de betere regionale rijders, en reed zijn laatste wedstrijd…in 1983. De Fransman komt in Wervik aan de start met een Skoda Fabia R5.

Er wordt droog weer voorspeld voor zaterdag, wat er voor kan zorgen dat ook de Porsches voorin kunnen meespelen. Patrick Snijers komt nooit voor een tweederangsrol, en ook Tuur Van den Abeele en Chris Debyser mogen we meetellen. Of legt Stefaan Prinzie met de Alpine A110 deze heren het vuur aan de schenen?

De Historics moeten zeker een hoofdrol toebedeeld worden. Het peloton is niet min, met Paul Lietaer in de Opel Ascona 400 en een resem ‘Mats’-pionnen, in de personen van Bjorn Syx, Pieter-Jan Maeyaert, en Christophe en Cedriek Merlevede.

Daarnaast zijn er nog een resem snelle voortrekkers, die gerust een plaatsje in de top-10 mogen ambiëren. Niels Reynvoet komt voor de gelegenheid aan de start met een Renault Clio, terwijl de plaatselijke Steven Dolfen opnieuw de Opel Corsa voorrijdt.

Jonas Dewilde

Het bij deze twee houden zou de waarheid zeker geweld aandoen. Wat dacht u immers van Jonas Dewilde, de huidige leider bij de BRC Juniors(Peugeot 208 Rally4), de heroptredende Tom Rensonnet (Renault Clio), Casper Nielsen, die ditmaal opteert voor de Peugeot 106 Maxi, of de heroptredende Geert ‘De Buze’ Beauprez, die in functie van Ieper midden augustus hier de Stock Depot-Ford Fiesta Rally3 komt testen?

Ook in het oog te houden Manuel Merlevede(Peugeot 208), Nico Denys en Nikolaï Bruyneel, beiden met Clio en Steve Coussaert, die als strijdwapen een Citroën C2 Super1600 bezit.

En moesten de hemelsluizen toch open gaan of het parcours hertekend worden in een modderpoel, dan mag je Mitsubishi-rijders Victorien Heuninck, Anthony O’Brien en Thierry Dekoninck met rood aantekenen.

Nicola Stampaert
Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws