Lekke band gooit roet in het eten voor Olivier Decoene

Na de Monteberg-rally en de ORC-rally kwamen Olivier Decoene en Peter Van Laeken met de vertrouwde Ford Fiesta R2T aan de start van de rally van Wervik met het startnummer 45.

“De verwachtingen waren hoopvol aangezien we de voorbije wedstrijden geen mechanische problemen hadden gekend” reageert Peter Van Laeken. “Bovendien zaten we goed in het ritme doordat de wedstrijden elkaar snel opvolgen . Enig nadeel : Olivier had hier nog nooit gereden en kon dus bijgevolg niet rekenen op enige parcourskennis.


Op kp 1 Geluwe reden we een mooie tijd zonder enig probleem. Maar op kp 2 Wervik reden we na enkele kilometers lek en moesten we noodgedwongen het wiel wisselen op de kp. Minuten gingen hierbij verloren en weg was onze kans op een goed eindresultaat.
We gaven de moed echter niet op en bleven er voor gaan. Zo eindigden we toch nog op een 49°plaats algemeen en 7° plaats in klasse 3 F.


Positief punt : ondanks dat Olivier hier nog nooit gereden had , was zijn prestatie opmerkelijk : er was zeer weinig tijdsverschil in de tijden gerealiseerd tijdens de eerste en laatste doortocht , wat aantoont dat de snelheid er meteen inzat. Een mooie prestatie ! Bovendien gaf de Fiesta weeral geen krimp en presteerde feilloos !
Grote dank aan de sponsors en aan Fast Time Engineering o.l.v. Frederik Houttekiet voor de top-service. De volgende wedstrijd wordt de TBR rally op zondag 10 juli.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws