Ruben Wostyn op zucht van podium in divisie 1-2

Gezien de actuele pauze binnen het Kroon-Oil Belgian Rally Championship (BRC), werd door het Roslar Rally Racing Team beslist om regionaal aan de start te komen in 12 Uren van Wervik om de Subaru Impreza GC8 verder af te stellen, samen met KB Racing.

In zomerse omstandigheden werd ook voorzien om een aantal optimalisaties uit te testen, teneinde een goede voorbereiding richting Ardeca Ypres Rally 2022 te consolideren.

“Door deze eenmalige uitstap naar het regionaal VAS kampioenschap was het resultaat minder van belang, maar hadden we hoofdzakelijk als doel om de doorgevoerde aanpassingen aan de rallywagen verder uit te testen op de snelle klassementsproeven rond Wervik. Met uitzondering van een warm moment in de gekende waaiers op KP2 Wervik, bleven we de ganse rally foutloos en had onze bolide enkel wat vermogensverlies door de warme temperaturen tijdens de tweede en derde ronde. Tijdens de vierde en laatste ronde besloten we om het tempo te verhogen, en konden we op de laatste KP12 Kruiseke met een mooie chrono eindigen.“ volgens piloot Ruben Wostyn.

“Jammer genoeg werden we op de rondkoers van KP9 Geluwe opgehouden in een remzone door een tragere deelnemer en verliezen we daar minstens 5 seconden, waardoor we uiteindelijk stranden op slechts 1,8 seconden van een podiumplaats in divisie 1-2. We onthouden echter dat we met vertrouwen kunnen toewerken richting het belangrijke tweeluik in het BRC, en danken hierbij vooral ook het team van KB Technics voor hun optimale servicebijstand.” aldus co-piloot Steven Ramboer.

Als voorbereiding op het tweeluik Ardeca Ypres Rally en Omloop van Vlaanderen zal Roslar Rally Racing Team als 0-wagen aan de start komen in de TBR Short Rally, zodoende de Subaru Impreza GC8 in optimale omstandigheden te kunnen klaarstomen richting Ieper.

In het Kroon-Oil BRC 2022 kan het team rekenen op het partnership van Roslar Boekhoudkantoor, ID-lettering, Industries Michiel Vermandere, SD Worx, Carrosserie Lauwyck, b-inside, ASH Cars en All Works Roeselare.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws