Stijn Naert en Kevin Opsomer halen het einde niet in Wervik

we begonnen de dag met wat stress (vooral ik) door het niet bijhebben van een belangrijk document, waarvoor nogmaals onze excuses. Nu, met veel gebel en gebabbel, kregen we toch alles in orde.

Op naar KP1, waar we vertrokken vol goede moed aan de meer dan 16 k met een rondjessysteem. We komen op ronde 2 onze collega’s Peter Desmedt en Jurgen Stevelinck tegen die wel mooi plaats maakten, waarvoor dank. Kp Geluwe reden we een zeer mooie tijd, op dus naar kp Wervik, wat voor mij persoonlijk de leukste kp was. De waaiertjes naar beneden waren super. Stijn hield de wagen zeer goed onder controle, waardoor we terug een mooie tijd hadden neergezet. De laatste proef van de eerste ronde, Kruiseke, voelden we na de eerste bocht al dat onze Citroën inhield en nietmeer het maximum vermogen had. Dan maar de proef ” rustig ” afrijden en richting service.

Het team van Mica Autosport leverde prachtig werk, samen met Philip & Kevin, en de auto werkte terug zoals het moest. KP4 werkten we af met slicks, we dachten dat we rapper waren, maar verloren 17 seconden op deze snelheidsrit. Voor de rest verliep de tweede ronde goed, en konden we aanwezigheid op de assitentiezone beperken tot een kort algemeen nazicht. Vervolgens komen we op regroup aan, en begon de auto serieus te ruiken naar benzine. Het noodlot sloeg toe en we kwamen uit op een lek onder de wagen. Toen we de regroup mochten verlaten zagen we dat er een benzineslang af was waardoor alle benzine eruit vloog. Stijn heeft nog alles op alles gezet om het te repareren, met behulp van de schroevendraaier en kniptang van de TAC (TieltseAutomobielClub. Maar we waren te laat om in te klokken, en was de wedstrijd over en out voor ons…
Ik wil al onze sponsors, familie, vrienden die ons gesteund hebben bedanken, alsook de organisatie van Wervik voor de mooie kp’s. Ook Melissa voor de catering ( het was lekkere lasagne..) en natuurlijk niet te vergeten mijn padré Geert voor mijn werk over te nemen als fotograaf !
je ziet ons terug in de TBR rally 10 juli.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws