Goodwood FoS, een waanzinnige deelnemerslijst van 27 pagina’s


George Russel is momenteel bezig aan een constant seizoen bij Mercedes, ieder wedstrijd eindigde hij in de top vijf. Hij zal op Shootout Sunday aanwezig zijn op het festival, en is klaar om in de 2019 Mercedes-AMG F1 W10 EQ Power+ te rijden, een tweevoudig wereldkampioenschap winnende auto toen in de handen van Hamilton en Valtteri Bottas.

De lijst is ongelooflijk, vol met BMW M bolides, F1-auto’s, sportwagens, Le Mans-racers en heel wat uit de toekomst van de autosport.

Om een paar van de hoogtepunten te noemen die Goodwood van 23 tot 26 juni sieren, moeten we natuurlijk bovenaan beginnen, met de Formule 1 machines die de heuvel op gaan. Alleen al in de sectie voor Grand Prix Greats vind je de Williams FW14B – bestuurd door Nigel Mansell zelf – McLaren MP4/5, en MP4/25, Renault RS10, Shadow DN9, Jordan 191 en nog veel meer.

De lijst van deelnemers uit de wereld van de sportauto’s omvat alles van een collectie van 15 auto’s uit het Groep C-tijdperk om de 40e verjaardag van de klasse te vieren, tot de allernieuwste Le Mans-raceauto’s van Glickenhaus en Porsche. Dat betekent natuurlijk dat we schoonheden als de Alfa Romeo Tipo 33 Periscopica, Porsche 917K en de machtige Dodge Viper GTS-R mogen verwelkomen.

Het 2022 BTCC-seizoen zal in actie te zien zijn op de heuvel in de vorm van een gloednieuwe Ford Focus hybride, naast legendes uit het Supertouring-tijdperk – Vauxhall Vectra, Ford Mondeo, Audi A4 en Nissan Primera. Voor de fans van DTM’s hoogtijdagen hebben we Audi’s V8 Quattro DTM in de handen van Tom Kristensen, terwijl je uit de nog vroegere dagen de waanzinnige Zakspeed Capri kunt zien.

Driften is een van de belangrijkste onderdelen van het Festival of Speed geworden sinds het zijn debuut maakte in 2014, en dit jaar zal geen uitzondering zijn. De populaire Driftkhana-competitie brengt competitief driften naar de heuvel en coureurs zijn onder meer meervoudig Formule Drift-kampioen James Deane en Goodwood-regular Steve “Baggsy” Biagioni. Vergeet niet een oogje in het zeil te houden voor Axel Hildebrand’s Chevrolet Corvette C6, die een beetje een twist heeft…

De wereld van de rally’s zal uiteraard te zien zijn, met alle mogelijke disciplines in het vizier. Van de endurancerallysterren van de Dakar Rally – BRX Hunter, Peugeot 3008 DKR, Toyota Hilux – tot de etappes van het WRC, vertegenwoordigd door Ford, Subaru en Citroën.

Er staat veel te veel op de inschrijvingslijst om elke wedstrijd te overlopen, maar vergeet niet de verbazingwekkende debuten in de klassen Supercar Run en First Glance te bekijken, de auto’s te zien die de Forest Rally Stage zullen betreden en te kijken wat er te zien is in de Off-Road Arena. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de viering van de 50e verjaardag van BMW M of de 75e verjaardag van Ferrari.

Maar voordat we u met de lijst laten zitten, zou het nalatig van ons zijn om de verbazingwekkende lijst van auto’s te vermelden die in de Timed Shootout zullen rijden. Deze omvatten de prachtige Ferrari’s 500 TRC, 750 Monza, 156 Sharknose en 246S Dino. Brutale Can-Am auto’s van Hepworth en McLaren zullen tijdrijden, evenals legendarische Lancia rallymachines. Let ook op de Calsonic Nissan Skyline GT-R van Ric Woods – beroemd geworden door Jake Hill – en de waterstof-aangedreven H24 LMPH2G. Er zullen zelfs een paar Extreme E-auto’s de heuvel aanvallen, evenals het werelddebuut van de gloednieuwe Gen3 Formule E-auto.

De volledige lijst:

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws