Kalle Rovanperä: “Kenia vereist andere aanpak”

De Safari maakte in 2021 een langverwachte comeback op de kalender van het FIA World Rally Championship, toen Sébastien Ogier een een-tweetje leidde voor TOYOTA GAZOO Racing. Ogier maakt voor Kenia zijn derde WRC-optreden van het seizoen 2022 en het team mikt op een tiende overwinning voor het Japanse merk.

De eerste prioriteit van het team is om terug te keren naar het podium na een uitdagende vorige ronde op Sardinië, hoewel Kalle Rovanperä het Italiaanse eiland nog steeds verliet nadat hij zijn voorsprong in het rijderskampioenschap had vergroot tot 55 punten. Zowel Rovanperä als Elfyn Evans zullen gemotiveerd zijn voor de reis naar Kenia, nadat ze daar vorig jaar tijdens hun debuut de valkuilen hebben ervaren. Takamoto Katsuta, daarentegen, reist terug naar de plaats waar hij zijn eerste podiumplaats behaalde (na een jaar geleden als tweede te zijn geëindigd na Ogier) en hij hoopt zijn 2022 puntenreeks voor TGR WRT Next Generation voort te zetten.

Kalle Rovanperä: “Ik denk dat de Safari Rally opnieuw een interessant weekend wordt. Natuurlijk was Sardinië voor ons misschien niet zo’n sterke rally als we hadden gewild, maar ik hoop dat we in Kenia misschien niet zoveel tijd verliezen met het openen van de weg en dat we kunnen proberen een goed weekend neer te zetten. Vorig jaar was het over het algemeen een goede rally voor ons. We hadden alleen een beetje pech dat we aan het eind van de vrijdag vast kwamen te zitten. Dit jaar gaan we proberen om dat soort dingen te vermijden en het evenement beter aan te pakken, want we zien daar veel moeilijke omstandigheden en dingen die we normaal niet zien in moderne rally’s. Het is dus zeker een speciale plek en je moet het ook een beetje anders benaderen.”

Foto: Toyota Gazoo Racing

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws