Manuel Merlevede: vol vertrouwen naar Ieper

Manuel Merlevede is ook nog een relatieve nieuwkomer in het rallypeloton. Na een schuchtere aanloop in 2017 in Oudenaarde, en het jaar nadien op de Monteberg, schitterde hij een eerste maal in 2019. Hij won de klasse in de Monteberg, en finishte voor zijn eerste deelname in de Ypres Rally als 3de Junior. Ook zijn winst vorig jaar in de WRC-manche in Ieper in de klasse NCM plaatste hem in de schijnwerpers. Als je broer Christophe en neef Cedriek meetelt, dan is de familie Merlevede zeker uit het goede rallyhout gesneden.

Het seizoen begon niet zo goed voor Manuel, dus wilde hij in Wervik zorgen voor een kentering. “Na onze zure opgave in de Monteberg Rally wegens een afgebroken wiel , gingen we voor de eerste maal van start in de 12uren Van Wervik . Ditmaal zat Thomas Cloet terug in het co-zitje . Onze doelstelling was om zoveel mogelijk kilometers te maken en terug wat vertrouwen op te doen. Gelukkig kwam het laatste snel terug, wat resulteerde in een 12e plaats algemeen! De volgende wedstrijd zal de TBR Shortrally worden als voorbereiding op WRC te Ieper. Als streekgenoot kijken we uiteraard enorm uit naar deze prachtige rally. Maar eerst focussen we ons nog op ons eetfestijn op zaterdag 25 juni in Poperinge, waar men zich te goed zal kunnen doen aan steak à volonté. In de daaraan gekoppelde tombola zitten zelfs drie co-zitjes tijdens een testrit, en dit aan de zijde van Vincent Verschueren, Bjorn Syx of mezelf.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws