TotalEnergies 24 Hours of Spa pakt uit met indrukwekkende deelnemerslijst van 65 wagens

Naar aanleiding van de officiele testdagen vandaag en morgen op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps werd deze middag de ‘entry list’ voor de 74ste editie van de TotalEnergies 24 Hours of Spa bekend gemaakt. Aan de start van een van de zwaarste GT3-races staan maar liefst 65 wagens.

En die 65 wagen kunnen we met Mercedes-AMG, Porsche, Ferrari, Audi, BMW, Lamborghini, McLaren, Aston Martin en Bentley opsplitsen in negen verschillende merken.

In de Pro-klasse starten 23 wagens daar waar de Silver Cup-klasse 18 wagens telt en 14 voor de Gold Cup. Acht deelnemers in de PRO-Am klasse en de resterende twee wagens in de Bronze Cup maakt de lijst van 65 compleet. Het is dan ook de eerste keer dat vijf verschillende GT3- klassen aanwezig zullen zijn op dit legendarische evenement dat binnen vijf weken, van 28 tot en met 31 juli zal doorgaan.

De Belgische inbreng …

TotalEnergies 24 Hours of Spa

Team WRT zet vier Audi’s R8 LMS evo II GT3 in waarvan twee in de Pro-klasse. Aan het stuur van de #32 zien we onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts met de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde als teamgenoot.

TotalEnergies 24 Hours of Spa

Het gekende nummer #46 is voor Frédéric Vervisch die vergezeld wordt door de Italiaan Valentino Rossi en de Zwitser Nico Müller. Verder zien we nog twee wagens in de Silver Cup en eentje in de Gold Cup. Een tweede Belgisch team aan de start van de 24 Hours of Spa is Boutsen Racing dat het eveneens doet in een Audi R8 LMS evo II GT3 en waar landgenoot Benjamin Lessennes in de #10 het gezelschap krijgt van Adam Eteki, Karim Ojjeh en Antoine Leclerc.

TotalEnergies 24 Hours of Spa

Alessio Picariello start in de #24 Herberth Motorsport Porsche 911 GT3-R (991.II) met Niki Leutwiller, Stefan Aust en een derde, nog aan te kondigen rijder, als teamgenoten in de Pro-Am Cup.

TotalEnergies 24 Hours of Spa

Bij het Sainteloc Junior team rijdt landgenoot Nicolas Baert in de #26 Audi R8 LMS evo II GT3 samen met Cesar Gazeau en Aurelien Panis in de Silver Cup. Ook bij Sainteloc zijn ze voor de #26 nog op zoek naar een vierde rijder en voor dat vierde zitje komt Gilles Magnus mogelijks in aanmerking.

TotalEnergies 24 Hours of Spa

In de #33 KCMG Porsche 911 GT3-R (991.II) zien we Laurens Vanthoor samen met Nick Tandy en Dennis Olson en dit uiteraard in de Pro-klasse.

Louis Machiels blijft trouw aan zijn #52 AF Corse Ferrari 488 GT3 en dit in de Pro-Am Cup en dit samen met Stefano Costantini, Andrea Bertolini en Alessio Rovera.

TotalEnergies 24 Hours of Spa

Nog een Ferrari 488 GT3, maar dan in de Gold Cup, is voor het Italiaanse Iron Dames in de #83 met landgenote Sarah Bovy met Rahel Frey, Michelle Gatting en Doriane Pin als teamgenoten.

TotalEnergies 24 Hours of Spa

In de prachtige Beechdean Aston Martin Vantage AMR GT3 met het nummer #95 op de deuren zien we Maxime Martin achter het stuur. Het doet het samen met Marco Sorensen en Nicki Thiim in de Pro-klasse.

TotalEnergies 24 Hours of Spa

Een Bentley Continental GT3, de enige trouwens aan de start, rijdt in de Pro-Am Cup. De #107 heeft op het moment van schrijven trouwens maar een kale bezetting. Enkel de naam van landgenoot Nigel Bailly zien we op de deelnemerslijst staan. Het Franse CMR is nog op zoek naar drie bijkomende rijders zo blijkt.

Een laatste Belg op de lijst treffen we in de #163 VSR Lamborghini Huracan GT3 Evo waar Baptiste Moulin de 24 uren doet samen met Marcus Paverud en Michael Dörrbecker.


Hoort er ook allemaal bij …

De eerste motoren zullen ronken op dinsdag 26 juli met de ‘Bronze test’. Op woensdag gaat natuurlijk alle aandacht uit naar de traditionele parade tussen het circuit en het centrum van Spa. Ook op donderdag wordt het leuk met de kwalificaties en de uiterst belangrijke Super Pole op vrijdag.

Het magische moment dat de TotalEnergies 24 Hours of Spa van start gaan is op zaterdag 30 juli om 16.45 uur.

Verder in het totaalprogramma van de 24 Hours rijden ook nog de Lamborghini Super Trofeo, de GT4 European Series, het Formula Regional European Championship by Alpine en het Championnat de France FFSA F4. Aan autosport geen gebrek dus.

Voor wie liever de virtuele toer opgaat zijn er de Fanatec Sports GT Pro Series. Een historisch GT-event, georganiseer door Peter Auto, zal deelnemen aan het programma om 30 jaar SRO Motorsports Group extra in de verf te zetten. Bezoekers kunnen uiteraard ook terecht in de ‘Fan Zone’ en feesten kan er gedaan worden tijdens het concert op zaterdagavond.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws