Lamborghini viert Goodwood Festival of Speed met de hertog van Richmond

De essentiële aantrekkingskracht van Lamborghini op ‘s werelds grootste viering van autosport en autocultuur.

Terwijl Automobili Lamborghini van 23 tot 26 juni naar het Goodwood Festival of Speed 2022 gaat, neemt de hertog van Richmond de tijd om met de Lamborghini Huracán EVO te rijden en zijn inzicht te geven in het belang van het Italiaanse supersportmerk op het belangrijkste auto-evenement van het Verenigd Koninkrijk.

De hertog beschrijft de impact van het zien van een Lamborghini, als een groot kunstwerk. Hij herinnert zich dat hij als tiener zijn eerste groene Miura zag en vertelt over de emotie van de muzikale score van een Lamborghini-motor die zich achter het hoofd van de bestuurder afspeelt.

Terwijl Lamborghini, andere fabrikanten, raceteams, coureurs, partners en bezoekers zich klaarmaken voor het evenement van dit jaar, haalt de Duke herinneringen op aan zijn jeugdherinneringen aan het motorcircuit van Goodwood en hoe hij begon met de beruchte heuvelklim die zo’n intrinsiek onderdeel is van het Festival of Speed. Op weg naar het 30-jarig jubileum volgend jaar – terwijl Lamborghini zich opmaakt voor zijn 60e – erkent de hertog van Richmond dat er een aantal merken zijn die onlosmakelijk verbonden zijn met het Goodwood Festival of Speed: Lamborghini is er één van.

Lamborghini viert dit jaar zijn erfgoed met atmosferische motoren, met modellen als de gele Huracán EVO uit de film die door de hertog wordt bestuurd, de Huracán STO die op het circuit is gericht en de laatste Aventador, de Ultimae, die op het Festival of Speed ‘de heuvel op’ rijdt. Op de stand van Lamborghini naast Ristorante 1963 staat de nieuwe Huracán Tecnica: de nieuwste ‘fun to drive’ atmosferische V10 die later dit jaar dynamisch wordt gelanceerd en op de markt geïntroduceerd.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws