Team WRT snelste na de eerste testdag

Heel wat actie op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de eerste van twee officiële testdagen in het kader van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. En het is het Belgische team WRT dat met de #32 Audi R8 LMS evo II GT3 zowel tijdens de ochtend- als middagsessie het snelste was.

Nick Catsburg stond thans lange tijd bovenaan de tabellen. In zijn #98 ROWE Racing BMW reed hij een rondje in een tijd van 2.17:857 min. Een behoorlijk indrukwekkende tijd aangezien het ronderecord in de GT3 op naam staat van James Calado die in zijn Kaspersky Ferrari in 2017 een 2.17:390 reed.

Maar toen was het de beurt aan Charles Weerts die zijn #32 Audi de tijd van Catsburg nog voor de lunch wist te verbeteren. Weerts deed het in 2.17:461 en pakte bijgevolg de eerste plaats. De ROWE Racing BMW bleef tweede, de derde plaats was voor de #12 Tresor by Car Collection Audi.

In de namiddagsessie gaf Laurens Vanthoor zich volledig in zijn KCMG Porsche en dat resulteerde in een tijd van 2.17:747 min maar het was broer Dries die de tijd van Laurens nog verbeterde naar een 2.17:490. Matteo Cairoli was in zijn #54 Dinamic Motorsport Porsche 45 duizendste van een seconde trager en pakte de tweede tijd. Deze posities zouden niet meer wijzigen naar het einde van de sessie.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws