Neuville tweede op halve seconde van Rovanperä op de shakedown

De huidige leider in het kampioenschap, de Fin Kalle Rovanperä en diens co Jonne Halttunen waren deze morgen tijdens de shakedown van de zesde manche van het WRC in de ‘Safari Rally Kenya’ in de Toyota Yaris een halve seconde sneller dan onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in de Hyundai i20.

Sébastien Loeb, met Isabelle Galmiche in het rechterstoeltje, klokte met een tijd van 3:43.9 min 1,3 sec. na Rovanperä af op de derde plaats. Ott Tänak en Martin Järveoja reden een identieke tijd en vinden we terug op P4. De snelste tijden werden allemaal gereden tijdens de tweede passage, enkel Sébastien Ogier en Benjamin Veillas reden hun snelste en vijfde tijd in de eerste doortocht.

De weersomstandigheden tijdens de shakedown bleven over het algemeen droog en stoffig, maar de komende dagen is er kans op onweer en dan kunnen de wegen daar in Kenia uiteraard snel veranderen in verraderlijke modderbaden.

Een rode draad in enkele reacties van de rijders is dat de omstandigheden dit jaar nog uitdagender en zwaarder gaan zijn dan vorig jaar. Afwachten dus wat het gaat geven daar in het oosten van Afrika.

Morgen donderdag staat er in de namiddag de Super Special Kasarani met een lengte van 4.84 km op het programma en vrijdag begint het echte werk. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag worden er telkens zes klassementsproeven afgewerkt. Zondag namiddag, na 19 kp’s kennen we de winnaar.

(foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC en Hyundai Motorsport)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws