Sébastien Ogier beste opener

Vandaag was in de WRC Safari Rally in Kenia de 4,84 km lange Superspecial in Kasarani voorzien.

De Fransman Sébastien Ogier klokte met de Toyota GR Yaris Rally de besttijd af, en toonde zich 0.6 sec sneller dan onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe(Hyundai i20). Op deze korte proef was het een pure secondenslag, want met Ott Tänak(Hyundai), Elfyn Evans (Toyota), Sébastien Loeb(Ford Puma Rally 1) en Takamoto Katsuta(Toyota) volgden nog vier piloten binnen de 2 seconden van de eerste leider.

Jourdan Serderidis en Frederic Miclotte konden met hun Ford Puma naar een 14e plaats algemeen rijden.

Morgen is het voor de rijders vroeg dag, want om 7 uur Europese tijd wordt de eerste klassementsproef verreden. Er wacht de deelnemers twee ronden van telkens 3 “specials”, met daartussen tweemaal de meer dan 31 km tellende proef van Kedong.

Foto: Met dank aan Toyota Gazoo Racing WRC

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws