Rovanperä leidt de dans in Kenia

Na de eerste volle rallydag komt Toyota Gazoo Racing WRC voorlopig het beste naar voor. Kalle Rovanperä voert de leiding aan, met 22.4 seconde voorsprong op zijn teamgenoot Elfyn Evans. En ondanks dat vandaag liefst tweemaal de klassementsproef van Kedong moest afgehaspeld worden, met zijn meer dan 31 km, blijven de verschillen relatief klein. Al leek er lange tijd uitzicht op een volledige top-3 voor Toyota. Sébastien Ogier moest echter een lekke band vervangen op de proef zelf, en verloor een dikke twee minuten.

Naast Evans volgen er immers nog drie piloten binnen de minuut van leider Rovanperä. Ott Tänak is voorlopig de beste Hyundai-rijder op de derde plaats, en op 25.3 sec achterstand. Takamoto Katsuta(Toyota) volgt op 26.6, en Thierry Neuville sluit de top-vijf af op een goede 57 seconden achterstand.

Vooral in de eerste ronde vandaag kenden Thierry en navigator Martijn Wydaeghe de nodige problemen. Onze landgenoten moesten echt knokken met hun eigen bolide, en kenden problemen met krachtverlies, een losgekomen luchtfilter waarbij alle zand binnen kwam, versnellingsproblemen, kortom het was niet de gelukkigste dag voor het Hyundai-duo. “Ik ben helemaal niet tevreden, en ik vecht enorm hard om toch maar wat aanvaardbare tijden neer te zetten. Dit is het enigste dat ik kan doen voorlopig.”

Jourdan Serderidis doet het heel goed met de Ford Puma Rally 1. Ondanks een lekke band staat hij aan de rand van de top-10, en staat netjes geklasseerd tussen zijn merkgenoten Craig Breen en Gus Greensmith.

Het zaterdaggedeelte zal best pittig worden, met meer dan 150 km tegen de chrono.

Foto: Met dank aan Hyundai Motorsport

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws