Porsche toont nieuwe LMDh-wagen, Vanthoor opgenomen in het programma

Porsche heeft daarnet zijn nieuwe LMDh-wagen aan het publiek getoond die met ondersteuning van Team Penske zal ingezet worden in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap en het FIA WEC. Laurens Vanthoor is één van de piloten.

De nieuwe bolide van Porsche, die naar de naam 963 luistert, wordt aangedreven door een 4.6-liter twin-turbo V8. Zoals alle LMDh auto’s zal de Porsche aandrijflijn een gestandaardiseerd hybride systeem omvatten bestaande uit een Bosch motor-generator unit, een Williams Advanced Engineering batterij en een Xtrac versnellingsbak met zeven versnellingen. Het maximale vermogen van de aandrijflijn bedraagt 670 pk.

De wagen zal zijn debuut maken in het IMSA-kampioenschap en eventueel ook in de laatste race van het FIA WEC in Bahrein.

Wat misschien wel het mooiste is aan dit nieuwe programma van Porsche is dat er een Belg aan het stuur zal zitten van de 963. Laurens Vanthoor, sinds 2017 fabriekspiloot voor Porsche en onder andere 24 Uur van Le Mans-winnaar met het Duitse merk, maakt deel uit van de fabriekspiloten die zullen strijden met deze nieuwste racewagen.

De andere piloten zijn: Kevin Estre, Michael Christensen, André Lotterer, Matt Campbell, Matthieu Jaminet, Felipe Nasr en Dane Cameron.

(Foto’s: Porsche)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws