Toyota’s zwaaien de plak in Kenia

Na de tweede wedstrijddag in de WRC Safari rally van Kenia is de wedstrijd volledig Toyota-gekleurd. De GAZOO Racing WRC-rijders bezetten de eerste vier plaatsen, en gaan dus onder elkaar moeten uitmaken wie zich winnaar van de editie 2022 mag noemen.

De beste papieren liggen nog altijd in het kamp van Kalle Rovanperä, maar Elfyn Evans blijft in het kielzog op 40.3 sec van de leider. Het parcours herbergt echter veel valstrikken, zodat ook Takamoto Katsuta (op 1’15”) en Sébastien Ogier (op 2’38”) nog niet helemaal uitgeteld zijn.

Thierry Neuville bereikte het eind van de tweede dag niet. De Belgische Hyundai-rijder lukte wel tweemaal een scratch, had uitzicht op een podiumplaats, maar verloor naar het einde van de dag toe eerst flink wat minuten in een modderpoel, om daarna een boom te raken. Zonder averij voor Thierry en Martijn, maar het was ‘game-over’. Voor het zondaggedeelte zou de wagen wel weer kunnen worden klaargestoomd, zodat onze landgenoten op zoek kunnen gaan naar de nodige punten in de Powerstage.

Jourdan Serderidis blijft het met de Ford Puma Rally 1 verbazend goed doen en is intussen opgeklommen naar een 8e plaats algemeen. Morgen wacht er de rijders nog een goede 80 km tegen de chrono.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws