Pole voor Magic Magnus na perfect rondje Motorland Aragon

Ook het WTCR begint onze landgenoot Gilles Magnus leuke namen te geven, en terecht natuurlijk. ‘Magic Magnus takes WTCR pole’ … Een perfect rondje gisteren op het Spaanse Motorland Aragon tijdens de derde kwalificatie in de aanloop naar de races van vandaag maakte dat ‘Magic Magnus’ straks tijdens de eerste race van op de pole start in de vierde manche van het kampioenschap. Naast Gilles Magnus zien we Comtoyou Team Audi Sport teamgenoot Nathanaël Berthon op de tweede plaats.

Gilles was uiteraard opgetogen over zijn pole positie. “Q3 is tevens ook een mentale wedstrijd en je moet gefocust blijven van begin tot einde en één minuscuul foutje wordt dan ook dadelijk bestraft. Maar dat was dus niet het geval, het was gewoon het perfecte rondje. De druk is van mijn schouders, laten we nu proberen die pole te verzilveren en de race winnen,’ aldus een gelukkige Gilles Magnus.

‘Magic Magnus’ zette in zijn Comtoyou Team Audi Sport Audi RS 3 LMS een tijd neer van 2m05.485s en pakt daarmee andermaal de volle pot van 10 punten voor de snelste ronde tijdens de kwalificaties. Acht punten gingen naar de Fransman Nathanaël Berthon, hij was 0.195s trager. Yann Ehrlacher werd derde, Rob Huff vierde en Yvan Muller maakte de top 5 compleet.

Racen doen we vandaag om om 11.15 uur en om 15.15 uur.

(foto’s met dank aan WTCR Press)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws