Magnus weerstaat druk van Huff en wint

Van start tot finish heet dat dan, onze landgenoot Gilles Magnus vocht tegen de enorme druk van Rob Huff, en de hitte, in de eerste race van het FIA WTCR in Spanje en won. Wat een ‘magnustrale’ prestatie van Gilles ‘Magic’ Magnus.

Magnus kon bij de start zijn eerste plaats behouden, achter hem schoof Rob Huff van de vierde naar de tweede plaats en verloor teamgenoot Nathanaël Berthon twee plaatsen. Al na enkele minuten in de race was het duidelijk dat, behoudens mechanische pech of een incident, de strijd voor de overwinning tussen beiden zou gaan. Huff gaf in zijn Zengo Motorsport Cupra Leon alles, maar dat was niet genoeg om Magnus en diens Comtoyou Team Audi Sport RS 3 LMS naar de tweede plaats te verwijzen.In de strijd om de derde plaats was het alsnog Magnus’ teamgenoot die de strijd won.

“Man wat ben ik blij met de overwinning van deze zware race,” zei een gelukkige Gilles Magnus na afloop. “Maar liefst zestien ronden lang heb ik ‘mister Senior’, want zo mag ik Rob Huff noemen, kunnen afhouden. Het was bijgevolg een loodzware race, mede ook door het feit dat het zo warm was. Jammer voor mijn teamgenoot die zijn tweede plaats niet kon verzilveren, maar P1 en P3 is natuurlijk ook een fantastisch resultaat.

Door de 10 punten van de snelste kwalificatieronde en 30 punten voor de overwinning maakt Gilles een zeer mooie sprong naar de tweede plaats in de algemene rangschikking van het kampioenschap. Hij nadert tot op acht punten van Mikel Ascona in de BRC Hyundai N Squadra Corse.

De volgende race start straks om 15.15 uur.

(Foto start met dank aan FIA WTCR Press en uitzending RTBF)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws