Volledig Toyota-podium in Kenia, Neuville wint Powerstage

Wat al duidelijk was sedert het zaterdaggedeelte, werd vandaag waarheid: de eerste vier plaatsen in de WRC Safari Rally van Kenia gaan naar het Toyota GAZOO Racing WRC-team, met Kalle Rovanperä als winnaar.

Het viel op dat de meeste rijders geen grote risico’s meer namen in de meer dan 80 km aan klassementsproeven op zondag, en zich het meest focusten op de Powerstage. En in deze laatste kp, toonde Thierry Neuville zich de snelste en scoorde de 5 extra punten. Al was er van enige blijdschap bij de Belg weinig sprake. “Ik heb echt niet veel te zeggen. De situatie is duidelijk, dus ben ik redelijk ontgoocheld. Vooral dan ook voor onze mecaniciens, die hard werk leveren, maar ik kan ze gewoon niets in ‘return’ geven.”

Rovanperä won dus met 52.8 sec voor op Elfyn Evans. Takamoto Katsuta finishte als derde op 1’42”, Sébastien Ogier, die op vrijdag de eerste leider was maar dan na problemen wat terugzakte in de rangschikking, eindigde als 4e, op 2’10 van Kalle Rovanperä, die de jongste winnaar is van de Safari, en zijn leidersplaats in het wereldkampioenschap aanzienlijk versterkt.

Ook een pluim op de hoed van Jourdan Serderidis, die zichzelf met de Ford Puma Rally1 naar een meer dan verdienstelijke zevende plaats reed.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws