Nog nipt de top 10 voor Gilles Magnus

De snelste tijdens de kwalificaties, van start tot finish en bijgevolg de overwinning in die eerste race … en dan gaat een mens al eens wat rapper op het puntje van zijn (of haar) stoel zitten bij de start van die tweede race, bijzonder curieus naar hoeveel plaatsen onze landgenoot Gilles Magnus zou kunnen goedmaken vermits hij nu wegens de omgekeerde startvolgorde van op P10 diende te starten.

Niet lang na de start liep het vooraan mis toen Norbert Michelisz in de strijd om P1 in contact kwam met een soort van bandenstapel die op het circuit aangebracht werd om de track limits te respecteren. Ook noorderbuur Tom Coronel had een ongeval, mogelijks ten gevolge van de brokstukken van Michelisz en de safety car werd op het geroepen.

In de vierde ronde werd de herstart van de race gegeven. Onze landgenoot, die zo goed als het gehele vervolg van de race op de elfde positie reed, kon nog net voor de finish de Lynk & Co van Thed Björk passeren en finishte bijgevolg nog nipt in de top 10, vermoedelijk niet het resultaat in die tweede race waar ‘Magic Magnus’ op gehoopt had.

De overwinning was voor de Spanjaard Mikel Azcona waar Gilles Magnus tot na de eerste race voormiddag nog maar acht punten achterstand op had, maar door de resultaten in die tweede race nu met 99 punten er 30 minder telt. Onze landgenoot staat echter wel nog tweede in de algemene rangschikking en heeft zes punten voor op Santiago Urrutia en Robert Huff (beiden met 93) en zeven op Yann Ehrlacher.

Huff pakte dankzij twee tweede plaatsen en een vierde tijd in de kwalificaties met 49 stuks de meeste punten, maar onze ‘Magic Magnus’ deed het met 46 bijna even goed.

Het FIA WTCR maakt nu de verplaatsing naar Portugal waar volgende week de vijfde manche wordt afgewerkt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws