Record op de heuvelklim van Goodwood aan diggelen

Tijdens Goodwood Festival of Speed is de rode draad de shoot out of anders gezegd deelnemers die de snelste tijd willen rijden op de heuvelklim. Het record stond op naam van Romain Dumas in de Volkswagen ID.R. Dumas reed in 2019 een tijd van 39.9s op de 1,86 kilometer lange proef.

McMurtry Automotive had maar één doel tijdens deze editie en dat was die tijd verbreken. Max Chilton zat achter het stuur van de McMurtry Automotive Spéirling, een futuristische wagen ontworpen en gemaakt in Groot-Brittanië. Het team was het volledige weekend verbluffend om te zien en vandaag boekten ze succes, ze reden een tijd van 39.081s en zijn dus vanaf heden de snelste op Goodwood.

Enkele indrukwekkend cijfers van deze bolide: van 0 naar 100 in minder dan 1,5s, een downforce bij 150MPH van 2250kg en dit voor een wagen die minder weegt dan 1000kg.

McMurtry Automotive bedenkt, ontwerpt en ontwikkelt elektrische voertuigen om de conventies rond de auto-industrie uit te dagen. McMurtry probeert verder te kijken dan de trends van vandaag en naar een toekomst waar auto’s compatibel kunnen zijn met de planeet en waar het plezier van het rijden onaangetast is.

De McMurtry Spéirling is niet zomaar een hypercar, hij is zo veel meer. Een mogelijke toekomst van de autosport, een demonstratiemodel voor technologieën die de mobiliteit van morgen zullen verbeteren, en een kennismaking met de waarde die wij zien in het kleine.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws