Rast/Giermaziak pakken overwinning bij debuut, Belgen 19de

Drievoudig DTM-kampioen René Rast en de de Pool Jakub ‘Kuba’Giermaziak hebben het afgelopen weekend de vierde manche van de Nürburgring Langstrecken Serie (NLS4), de RCM DMV Grenzlandrennen, op hun naam geschreven. Het was de eerste algemene overwinning in een race van de VLN NLS zowel voor fabrieksrijder Rast als voor Giermaziak. Met Maxime Dumarey, Jean Glorieux en Nico Verdonck stonden ook drie landgenoten aan de start.

NLS

Het was thans de dominante #34 BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport met de snelle Noor Christian Krognes die tijdens de kwalificaties de snelste tijd reed. Na de start van de vier uur durende race werd de #34 echter terugverwezen naar de vierde plaats, maar kon later terug orde op zaken stellen.

Halverwege de race nam Krognes in de #34 Walkenhorst Motorsport BMW de leiding over en bouwde een voorsprong van 22 seconden uit op René Rast die ondertussen het stuur van de #16 Phoenix Audi R8 LMS GT3 had overgenomen.

NLS

Maar na een pitstop in het laatste uur van de race reden Krognes en Rast plotseling samen en met nog 40 minuten te gaan ontstond er een titanenstrijd waarbij Rast, die het voordeel van nieuwere banden had, uiteindelijk aan het langste eind trok en de leiding niet meer uit handen gaf.

NLS

Krognes finishte bijgevolg op een tweede plaats, het brons was voor de andere Phoenix Audi van Frank Stippler en Vincent Kolb.

19de algemeen en vierde in de Pro-Am klasse

NLS

Aan de start ook een team van landgenoten want in de prachtige Aston Martin Vantage GT3 van het Duitse PROsport-Racing zagen we Maxime Dumarey en Jean Glorieux, zij werden nog bijgestaan door Nico Verdonck.

NLS; Maxime Dumarey; Nico Verdonck

Tijdens de kwalificaties werd een 23ste tijd algemeen en vierde in de klasse gerealiseerd. Misschien een ietwat tegenvallend resultaat gezien diezelfde wagen in de 24 Uren van de Nürburgring in strijd was voor de overwinning.

NLS

“We hebben een beetje een moeizame kwalificatie achter de rug. Om de een of andere reden ontbrak het wat aan snelheid, maar ik hoop dat we tijdens de race toch wel wat plaatsen kunnen goedmaken en dat we kunnen meestrijden voor een podiumplaats in onze categorie,” laat Nico Verdonck ons weten.

Het was ook Verdonck die de start voor zijn rekening nam en hij kon al in de eerste drie ronden enkele posities naar voren opschuiven maar de #17 bleef nadien rond dezelfde positie schommelen en werd bijgevolg 19de algemeen en vierde in de klasse Pro-Am, net buiten het podium dus.

RallyandRaces was met fotografen Jeroen van Passel en Len Kutasi ter plaatse. Albums van deze vierde race in het NLS mag u asap verwachten op onze fotosite. Tekst met dank aan Len Kutasi en Hans Jacobs.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws