King op zaterdag, van Parijs op zondag

Na de meeting op Circuit Zandvoort dit weekend is de Porsche Carrera Cup Benelux al halverwege het seizoen en de eerste lessen kunnen en mogen getrokken worden. Na een vijfde zege, is en blijft de jonge Brit Harry King in de kleuren van Parker Revs Motorsport zonder meer de grootste kandidaat op de titel, maar Glenn van Parijs (NGT Racing) blijft na een derde plaats en een eerste zege van het seizoen aandringen bij de Brit. Verder stond het weekend aan de Noordzee bol van de spanning en het spektakel en zagen we in de klasse Pro-Am en Am vier verschillende winnaars, meteen het bewijs van hoe competitief deze snelste merkencup van de Benelux wel is. De volgende afspraak voor het veld van meer dan twintig Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 ligt in het Noorden van Nederland, met name op het circuit van Assen en dat van 5 tot en met 7 augustus.

Harry King begon meteen sterk aan het weekend in het kader van de ADAC GT Masters en zette de blauwwitte Porsche op polepositie van de beide races. King verzilverde die polepositie op zaterdag, wat maakt dat zijn teller nu op vijf staat en hij leider in het kampioenschap blijft.

Achter hem was de man van het weekend misschien wel Glenn van Parijs die twee bijzonder sterke inhaalraces reed en met een derde plaats op zaterdag en een zege op zondag heel wat punten scoorde. De Limburger in de kleuren van NGT Racing werd in de eerste race van het weekend derde, achter Ghislain Cordeel (GP Elite).

Glenn van Parijs: “Ik ben erg tevreden met mijn resultaten, zeker omdat de kwalificatie niet verliep zoals ik verwacht had en op een omloop waar het niet evident is om in te halen, kon ik toch een derde plaats en vooral een zege uit de brand slepen. Uiteraard ben ik dan ook tevreden en we weten nu ook dat Harry (King) ook wel eens een foutje maakt, dus is het aan ons om druk te blijven zetten.”

In de eerste race was het dus King, voor Cordeel en van Parijs, maar achter hem verloren we na diverse incidenten Xavier Maassen (#Team PGZ by Redant Racing), Maxime Soulet (August Racing by NGT) en Rik Koen (PG Motorsport), terwijl Jan Lauryssen, de gedoodverfde favoriet in Pro-Am, lek reed. Sebastian Freymuth (PG Motorsport) en Sam Dejonghe (#Team PGZ by Redant Racing) kwamen hierdoor als vierde en vijfde over de finish. In de Pro-Am klasse won Koen Wauters (Belgium Racing) het pleit en Joan Vinyes (Baporo Motorsport) deed het in de AM-klasse.

Koen Wauters: “Het was weer een stevige wedstrijd, maar ik hou enorm van dit Cup-racen met de Porsche en ben erg blij met mijn zege, de eerste in de Porsche Carrera Cup Benelux dit seizoen.”

Dejonghe achter King en van Parijs

Ook de tweede wedstrijd van het weekend leverde weer heel wat spektakel, waarbij Tom Boonen (#Team PGZ by Redant Racing), Joan Vinyes en Dylan Derdaele (Belgium Racing) vroegtijdig uit de wedstrijd verdwenen. Vooraan kwam King voor van Parijs over de meet, maar omdat de Brit de safety car te vroeg inhaalde, kreeg hij na afloop een tijdstraf van vijf seconden en ging de zege naar van Parijs. Sam Dejonghe kon zo een tweede plaats scoren, voor Maxime Soulet.

Sam Dejonghe: “Ik ben blij met de continue progressie van het hele team en deze tweede plaats is er het bewijs van dat we in de goede richting zitten. Ik denk dat ik de rest van het seizoen mijn plaats in de top 5 moet hebben en daar gaan we ook hard aan werken.”

De vierde en vijfde plaats waren op zondag voor Ghislain Cordeel en Harry King, met in hun zog de winnaar van de Pro-Am categorie, Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing), de pechvogel van een dag eerder. Lauryssen haalde het voor Koen Wauters en Didier Glorieux (Speedlover) en Lauryssen is ook nog steeds leider in de tussenstand van het kampioenschap. Sebastian Lajoux (DUWO Racing) won de AM-categorie, na een tweede plaats op zaterdag en blijft zo leider in het kampioenschap. Stijn

Lowette (NGT Racing) werd na een derde stek op zaterdag, nu tweede, voor Ad Geerts (#Team PGZ by Redant Racing).

Afspraak nu op 5, 6 en 7 augustus in Assen voor de zevende en achtste race van het seizoen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws