Dichtste ereplaats voor Kurt Boone in Achene

Steve Bécaert op 1, Kurt Boone op 2, dat was het eindresultaat van de Rallysprint in het Waalse Achene. Kenny Deroo vergezelde Boone in zijn eerste wedstrijdkilometers met de nieuwe Mitsubishi.

“Dat er iets nieuws zat aan te komen voor Kurt Boone wist al iedereen denk ik” aldus Kenny. “Namelijk een Mitsubishi Lancer Evo x R4. Na 500 uren hard werken was uiteindelijk de auto klaar voor zijn eerste test dit weekend in Rallysprint D’Achene. In de prachtige streek van Dinant hadden ze een proef gemaakt van net geen 15km. Natuurlijk stonden we met grote vraagtekens aan de start en was Kurt iets nerveuzer dan anders. Zal de auto goed ‘marcheren’? Zal ik er snel mee weg zijn? Er gingen wellicht veel vragen door zijn hoofd.

Op de eerste kilometers was het meteen al “boenk” erop. Tot we achter een deelnemer op het onverhard zaten en echt bijna helemaal stil stonden door 0 zichtbaarheid omwille van het stof. Na dan nog een andere deelnemer in te halen , hadden we de finish bereikt met zeker een 10 seconden verlies door deze omstandigheden. Tot onze grote verbazing stonden we 2de algemeen op net geen 1seconde van leider Steve Becaert met de R5.

Na een scratch op de 2de proef kwamen we aan de leiding met 1,5 seconden voorsprong op Steve en Hanne. De 3de proef hadden we terug last van een deelnemer op het onverhard, maar omdat er meer wind stond werd het tijdverlies beperkt tot 2 a 3 seconden. Ook Steve had hier last van , maar won deze proef met 0,61 seconde voorsprong. We hebben dus nog 0.89 seconden over voor de laatste proef …van een thriller gesproken .

De laatste proef hadden we jammer genoeg terug wat tijdverlies op het onverhard door zichtbaarheid van een deelnemer . Na heel wat gevloek en achteraf nog een lekke band hebben we nog de resterende 5km rustig uitgereden om onze 2de plaats te behouden. Na de finish bleek dat Steve Bécaert ook lek had gereden, maar toch de volle buit wist te nemen. Wij zijn echt tevreden met onze 2de plaats algemeen . Er zit echt veel potentieel in de wagen. En Kurt was natuurlijk ongelooflijk sterk , al meteen zo’n sterke tijden draaien… petje af. En aan de vele aanmoedigingen te zien langs de proef , heeft hij ook veel harten veroverd in Wallonië met zijn spectaculaire rijstijl.

Dit weekend zal Kurt Boone de TBR Shortrally rijden met Francois Geerlandt , terwijl ik zal plaatsnemen naast Brecht Hoorne in de BMW.”

Foto: met dank aan team Boone-Deroo.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws