GT World Misano: perfect weekend voor Vanthoor – Weerts

Afgelopen weekend vond op Misano reeds de voorlaatste manche van de GT World Challenge Sprint Cup plaats. Voor onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts was het een perfect weekend.

Op zaterdagochtend reed Weerts naar de pole in de #32 Team WRT Audi, waarna zowel hij als teamgenoot Dries Vanthoor een perfecte race reden en de overwinning op zak staken. Marciello/Boguslavskiy (AKKODIS-ASP Mercedes-AMG) werden tweede, voor Neubauer/Goethe (Team WRT Audi).

Valentino Rossi’s eerste GT3-race op zijn thuiscircuit eindigde in een ontgoocheling na een sterke openingsstint van de Italiaan. De #46 Team WRT Audi had drie posities goedgemaakt voor de verplichte pitstop, maar toen Frédéric Vervisch uit de pits kwam, was er een probleem met de linker voorkant van de wagen. De Belgische equipe probeerde het probleem nog op te lossen, maar de auto moest al snel naar de kant.

Ook een mooi resultaat voor Nicolas Baert, dit keer zonder Gilles Magnus (wegens WTCR verplichtingen) maar wel met Lucas Legeret. Het duo eindigde zevende tijdens race 1 en tweede in de Silver Cup met de Saintéloc Racing Audi, voor Pierre-Alexandre Jean en Ulysse De Pauw in de AF Corse Ferrari.

Adrien De Leener (Dinamic Motorsport Porsche) finishte als twaalfde, Louis Machiels (AF Corse Ferrari) 18de.

Race 2 met overwinning en leuke statistiek voor Vanthoor

Op Vanthoor-Weerts stond ook op zondag geen maat. Dries Vanthoor reed zondag dominant naar de pole, waarna hij en teamgenoot Charles opnieuw een ijzersterke race reden. Met dit perfecte weekend vat het duo met 11.5 punten voorsprong de laatste manche, later dit jaar in Valencia, aan.

Het resultaat was ook van grote betekenis voor Vanthoor, die het record van 14 Fanatec Sprint-overwinningen van broer Laurens evenaart. Vervisch en Rossi hadden tijdens de tweede race meer geluk en reden naar een mooie vijfde plaats. De andere Belgen tenslotte: P8 voor Pierre Alexandre Jean en Ulysse De Pauw, P11 voor Nicolas Baert, P18 voor Louis Machiels en opgave voor De Leener.

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws