McDonald’s opnieuw partner van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup

Voor de tweede opeenvolgende editie zullen de levendige kleuren van McDonald’s zowel op als naast het circuit van Spa-Francorchamps te bewonderen zijn tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. De samenwerking tussen organisator Kronos Events en de legendarische restaurantketen krijgt dus een vervolg na een geslaagde première in 2021.

Marc-Olivier Van Oppens en François Bouillon, allebei houden ze al jaren van de VW Fun Cup! De twee franchisehouders van McDonald’s vormen de stuwende krachten achter de deelname van de #260 McDonald’s Racing by Comtoyou in het kampioenschap voorbehouden aan de racende kevers. Voor ‘Marco’ Van Oppens bestond er geen twijfel over een nieuwe samenwerking met de grootste race van het seizoen.

“De VW Fun Cup heeft een fun-gehalte die niet te evenaren is in andere competities”, reageert Marc-Olivier Van Oppens, die zijn prestaties aan het stuur van de #260 opnieuw zal combineren met de Biplace #315 in de kleuren van McDonald’s. “Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend om opnieuw in zee te gaan met dit unieke evenement op het mooiste circuit ter wereld. Het is voor ons allemaal het hoogtepunt van het jaar!”

Hopen op een nieuwe pole

Voor McDonald’s Racing leek de editie 2021 van de 25 Hours wel op een sprookje. Niet alleen werd de beroemde gele ‘M’ voor het eerst partner van de wedstrijd, op vrijdag reed Benoit Visnovsky naar de polepositie in Francorchamps. “Een prachtige herinnering!” weet François Bouillon nog. “Comtoyou Racing zet de juiste mensen op de juiste plaats en hopelijk levert ons dat ook dit jaar weer de pole en een plekje in de kopgroep op tijdens de wedstrijd.”

De polepositie is dus opnieuw de ambitie, maar ditmaal met Audi-fabrieksrijder Fédéric Vervisch aan het stuur. “Het is fantastisch dat hij ondanks zijn rijkgevulde carrière nog altijd gemotiveerd is om McDonald’s Racing naar de spits van het peloton te leiden”, gaat Bouillon door. “Samen met Angélique Detavernier, een van de vrouwelijke rijders in de race, vormt hij een sympathiek duo. Voor ons team is vriendschap belangrijk en dat is dan ook de reden waarom ze deel uitmaken van onze familie. Piet Hooft is tot slot een nieuwe naam in onze rijdersbezetting. Hij wordt gecoacht door Frédéric, die hem voorstelde als mogelijke teamgenoot. Hij weet dat hij nog veel te leren heeft, maar er was meteen een klik en dat is voor ons het belangrijkste.”

Marc Van Dalen: “McDonald’s sluit perfect aan bij de VW Fun Cup”

Voor Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events, is het een eer om McDonald’s opnieuw te mogen verwelkomen als partner van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. “Ik ben bijzonder gelukkig met het vertrouwen dat McDonald’s ons schenkt. Het is een populair en fun merk en het is die sympathieke kant die zo goed aansluit bij de VW Fun Cup. Bovendien zijn Marc-Olivier Van Oppens en François Bouillon vaste waarden geworden in ons kampioenschap en sluiten ze perfect aan bij het profiel van onze deelnemers. Ik ben blij dat alles op die manier in zijn plooi valt en wens het team van McDonald’s Racing bijzonder veel succes tijdens de komende editie van de 25 Hours!”

De 24ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup gaat vrijdag van start met de kwalificatiesessie van 12.25u tot 13.55u. De start van de race wordt op zaterdag gegeven om 16 uur. Tickets zijn nog altijd beschikbaar op de nieuwe website 25hours.be.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws