Adrian Fernémont voert peloton Belgen aan in Luxemburg

De rallyliefhebbers zullen komend weekend echt een keuze moeten gaan maken, want het aanbod is heel groot. Net over de Nederlandse grens wordt zaterdag de GTC Rally verreden, maar ook de rally van Luxemburg staat die dag op het programma, met op de deelnemerslijst een indrukwekkend peloton Belgen.

Dit onder aanvoering van regerend Belgisch kampioen Adrian Fernémont, die dankzij de steun van Skoda een Fabia Rally 2 aan de start brengt. Tegenstand voor Fernémont kan komen van merkgenoten Kevin Hommes en Alain Litt.

Ook de strijd bij de ‘Stellantis-boys’ kan mooi worden om volgen. Jonas Dewilde, voor het ogenblik aan de leiding bij de BRC-juniors, zal de overwinning niet zomaar worden aangeboden. Met zijn Peugeot 208 Rally4 krijgt hij concurrentie van onder andere zijn merkgenoten Thibaud Mazuin, Didier Bosseloir en Harry Bouillon. Opel schuift met Charles Munster, en Sebastien Bédoret ook wel twee interessante pionnen naar voor. Wat de jongste Munster kan met de Corsa Rally4, weet intussen iedereen. Dus is het vooral uitkijken naar het eerste optreden van Bédoret met de Corsa. Ook Fred Caprasse brengt zo’n model aan de start. Al lijkt het voor de Belgische delegatie dat het grootste gevaar uit het buitenland komt, met Duitser Marijan Griebel(Peugeot 208) en Oostenrijker Julian Wagner(Opel Corsa)

Andere namen die we best in de gaten houden zijn ondermeer Bart Sobry (Ford Fiesta Rally3), Steven Spittaels(Peugeot 208) en Dirk Verhaert(BMW E30 M3).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws