Jonas Dewilde in Luxemburg

Komend weekend staat met de Rally Lëtzebuerg de 3de manche van de Stellantis Cup Belux op het programma. In het kader van deze cup zakt ook Jonas Dewilde af naar Luxemburg.

“Ik moet het voor mijn eerste wedstrijd buiten de landsgrenzen wel doen zonder mijn vaste co Jeffrey. Hij viert zaterdag het huwelijk van zijn zus en moet verstek geven.” Aldus Jonas die in Luxemburg de nota’s zal krijgen van de Zweedse Julia Thulin. “Tijdens de Omloop van Vlaanderen hebben we elkaar leren kennen en we zijn contact blijven houden, vandaar de keuze om haar mee te nemen in de 208.”

Luxemburg is de thuisbasis van FS Sport, het team dat instaat voor de Peugeot 208 Rally 4 van Jonas Dewilde. “Dat kan misschien een voordeel zijn, maar ik weet totaal niet wat me te wachten staat… Er zijn geen onboard beelden van de proeven en was tot gisterenmiddag nog nooit in die regio.”

Met de aanwezigheid van kleppers zoals Marjan Griebel, Charles Munster, Harry Bouillon, Julian Wagner en ook Sebastien Bedoret is de de concurrentie groot in deze derde wedstrijd van de Stellantis Cup. Jonas zit na zijn mooie prestatie van in Wervik alvast in het goede ritme.

“Natuurlijk was ik in de wolken na Wervik, maar het is vooral in deze succesvolle cup dat ik me echt kan meten met de concurrentie. In de cup zijn we de eerste junior en staan we vierde algemeen op amper 2 punten van de 2de plaats. We gaan geen gekke dingen doen, we proberen onze plaats te verdedigen en kunnen dan in de Omloop van Vlaanderen, onze thuiswedstrijd, misschien een tandje bijsteken…”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws