ERA Racing School koppelt klassieke race-opleiding aan technologie van morgen

De ERA Racing School is een feit! Gisteren werd het gloednieuwe initiatief van ondernemer Jos Stevens en ervaren autocoureur Xavier Maassen boven het doopvont gehouden, waarbij Maassen de taak van manager op zich zal nemen. De ERA Racing School is een klassieke raceschool, met een blik naar de toekomst want er wordt gewerkt met de gloednieuwe en baanbrekende ERA-eenzitters die onder meer in het kader van de meetings van het FIA ETCR actief zijn, het WK voor elektrische toerwagens. Met de expertise van Xavier Maassen wil de ERA Racing School de kampioenen van morgen opleiden, maar ook gepassioneerde autosportliefhebbers begeleiden bij hun eerste stappen op circuit, terwijl ook bedrijven activiteiten op maat kunnen laten opmaken. De ERA Racing School werkt niet alleen nauw met het ERA-kampioenschap samen, maar ook met Circuit Zolder, waar de opleidingen plaatsvinden.

ERA Racing School

Jos Stevens en Xavier Maassen hebben de handen in elkaar geslaan om weer een heuse Racing School op poten te zetten, iets wat in de jaren ’70, ’80 en ’90 zeer courant was, maar vandaag zijn er nog heel weinig soortgelijke initiatieven in Europa.

“De ERA Racing School is een compleet nieuwe, doch klassieke Racing School”, legt de tweevoudige kampioen Porsche Carrera Cup Benelux uit. “Er zal gereden worden met de volledig elektrische F4 uit het ERA Championship, een wagen die voor jonge rijders de brug slaat tussen het klassieke racen van vandaag en de autosport van morgen. De auto is an sich een klassieke eenzitter, maar met dus een volledige elektrische aandrijving. De opleiding voor jonge talenten die hun eerste stappen zetten in de autosport zal niet verschillen door die elektrische aandrijving, maar ze maken we kennis met hoe de autosport er in de toekomst zeker zal kunnen uitzien.”

ERA Racing School

ERA Racing School staat voor kwalitatieve race opleidingen met de 20-jaar lange ervaring van manager Xavier Maassen, die nog steeds het ronderecord met elektrische wagens op Circuit Zolder op zijn palmares heeft staan.

“Samen met Circuit Zolder en ERA Championship zorgt ERA Racing School voor een gedegen programma met race-opleidingen, driving experiences en corporate events, dus niet alleen de jonge wolven uit het karting kunnen bij ons terecht”, aldus nog Maassen. “Wij mikken op een publiek van mensen met passie voor auto’s en autosport, die zich willen verbeteren op welk vlak dan ook.”

ERA Racing School

De activiteiten starten meteen na de lancering en lopen het hele seizoen door. Er staan zes ERA-eenzitters ter beschikking van de klanten, met een groeiperspectief naar tien wagens.

Meer info?

Neem contact op met: xavier@eraracingschool.com

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws