Jonas Dewilde: nota’s in het Engels verliepen vlot

Afgelopen weekend reden Jonas Dewilde en zijn Zweedse copilote Julia Thulin de Rally van Luxemburg in het kader van de Stellantis Cup Belux. Voor Jonas was deze wedstrijd volledig nieuw, maar op enkele schoonheidsfoutjes na verliep de wedstrijd heel goed.

Dit type parcours met vaak brede wegen is relatief nieuw voor me, in de openingsronde moest ik nog wat aanpassen maar vanaf de tweede ronde leek ik het parcours beter te begrijpen. Ook de samenwerking met Julia moest wat groeien. Voor haar was het ook nog maar de tweede rally aar ze nota’s moest lezen in het Engels, maar het verliep allemaal heel vlot en we waren beiden tevreden over de samenwerking.

De tijden van Jonas zaten  in de buurt van deze van Munster en Caprasse en zijn dus veelbelovend voor de toekomst. Maar de blauw-rode Peugeot werd opgehouden in de rondjes en zo zat er geen topresultaat in.

In de proef met rondjes werden we opgehouden door een Opel Manta en een Ford Escort… Ik ben al geen voorstander van rondjes in een rallywedstrijd, maar had men dan niet beter de Rally4 wagens laten samen rijden? Uiteindelijk ben ik wel tevreden van de wedstrijd, voor het eerst in deze toch wel moeilijke rally, voor het eerst nota’s in het Engels en de Peugeot heelhuids aan de finish gebracht.” 

Jonas Dewilde werd 6de in druk bezette Stellantis Cup en blijft hij vierde in het kampioenschap. De volgende wedstrijd in de Stellantis Cup is de Omloop van Vlaanderen een thuiswedstrijd voor Jonas.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws