ADAC Eifel Rallye Festival 2022 – Daun zal uit zijn voegen barsten

Het zal een beetje druk worden in en rond Daun wanneer de deelnemers en fans van het Eifel Rallye Festival in het weekend van 21/23 juli 2022 in de Vulkaaneifel samenkomen. Er zullen honderdvijfenvijftig historische rallyauto’s en nog eens twintig voertuigen die het podium-openende peloton vormen, zich aan de fans tonen op de demonstratiestages en ook op de rallymijl in Daun. “Het is duidelijk dat deelnemers en fans net zo ongeduldig op het Festival wachten als wij”, zegt organisatiemanager Otmar Anschütz. “Dankzij de enorme toeloop op de inschrijvingen hebben we de lijst vroegtijdig moeten sluiten, terwijl de voorbestellingen voor tickets en programma’s nu al ver boven alles liggen wat we ooit eerder hebben gehad.”

Maar het gaat niet alleen om de kwantiteit van het startveld, want ook de kwaliteit van de auto’s is spannend. “We kunnen de fans een gevarieerde dwarsdoorsnede bieden van vijftig jaar Wereldkampioenschap Rally,” zegt Reinhard Klein, de drijvende kracht achter Slowly Sideways die de inschrijvingen organiseert. “Er is nog nooit eerder zo’n uitgebreide visuele presentatie van de WRC-geschiedenis geweest.” Het deelnemersveld varieert van een Triumph 2500 Pi, een DAF 66, het prototype Opel Kadett 400, een Trabant RS800 tot een Škoda 200 RS. Er zijn ook vijfendertig Groep B-wagens die zo populair zijn bij de fans en – uit het recentere tijdperk van het Wereldkampioenschap Rally – tien originele WRC-wagens.

Co-drives met Neuville, Blomqvist of Schelle worden geveild

Wat hebben Thierry Neuville, vijfvoudig wereldkampioen rally en voormalig wereldkampioen rally Stig Blomqvist en Niki Schelle, presentator van TV’s Grip, met elkaar gemeen? Het antwoord is dat de bijrijdersstoelen in hun rallyauto’s zeer gewild zijn – en normaal gesproken onbereikbaar. Maar tijdens het Eifel Rallye Festival geven ze ze vrij voor een goed doel. Wie het hoogste bod uitbrengt op de veiling, mag een plaatsje bij hen innemen voor een indrukwekkende run tijdens de shakedown. De ‘Nestwärme’ in Trier zal blij zijn met het financiële resultaat van de veilingen, aangezien ze het geld zullen gebruiken om “momenten van vreugde” te bieden aan gezinnen met ernstig zieke en gehandicapte kinderen. Alle actuele informatie over de veilingen zal te vinden zijn op de homepage van het festival (www.eifel-rallye-festival.de) en op alle socialemediakanalen.

Foto: website Eifel Rallye Festival

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws