Kalle Rovanperä: “Goed voelen in de wagen is prio”

Een jaar geleden behaalde Kalle Rovanperä in Estland zijn eerste WRC-overwinning. Sindsdien heeft de jonge Fin nog vijf overwinningen geboekt, waarvan vier in de laatste vijf wedstrijden, om een voorsprong van 65 punten in het rijderskampioenschap op te bouwen.

Toyota Gazoo Racing leidt het constructeursklassement met 62 punten na een historische 1-2-3 finish in de Safari Rally Kenya van vorige maand onder leiding van Rovanperä, Elfyn Evans en TGR WRT Next Generation-rijder Takamoto Katsuta. Esapekka Lappi zal in Estland naast Rovanperä en Evans terugkeren in de TGR WRT-formatie voor zijn vierde start van het seizoen.

Kalle Rovanperä: “Natuurlijk is het leuk voor mij om terug te gaan naar Rally Estland. Vorig jaar wonnen we daar op een geweldig moment en het was een heel sterk weekend voor ons. Dit jaar staan we in een andere situatie aan de leiding van het kampioenschap en dus zullen we de weg moeten openen, maar hopelijk kunnen we daar opnieuw een goed resultaat neerzetten. Ik geniet altijd van rally’s als deze met snelle en vloeiende wegen, die liggen me wel. Het is heel belangrijk dat je je zeker voelt in de auto wanneer je met die snelheden rijdt, dus we hebben tijdens de tests veel werk verzet om te proberen de afstelling te krijgen zoals we die willen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws