Xavier Dekeyser: GTC is toporganisatie

Net zoals vele anderen, trokken ook Xavier Dekeyser en Nele Tassaert afgelopen zaterdag de landsgrens over om deel te nemen aan de GTC Rally in en om Achtmaal.

“We keken al maanden uit naar de GTC, want vorig jaar hadden we daar heel veel plezier gemaakt, ondanks de strenge corona maatregelen en de heel felle regen” aldus Nele Tassaert. “De weergoden waren ons dit jaar alleszins goed gezind en de organisatie bleek ook, op en top te zijn. Op vrijdagavond werden we alvast in de watten gelegd met een barbecue op het service terrein. De zaterdag gaan verkennen, nota’s uitschrijven en om 16h30 ging de rally van start. Op het laatste moment hadden we beslist om toch niet mee te dingen in de Nederlandse Motul Clio Trophy, want dan moesten we met Hankook, in plaats van onze vertrouwde Michelin, banden rijden.

We wilden vooral kilometers maken en ons vertrouwen terugkrijgen na de crash in de ORC. De eerste twee KP’s was het nog wat zoeken, maar daarna kwam het plezier terug. Het is een zware rally, vooral dat het verkennen en de rally zelf allemaal op dezelfde dag zijn. En dat er een volledige boucle in de nacht wordt gereden waardoor je dan al heel wat uren op de baan bent. Ons beestje heeft goed gebold, behalve een kleine uitschuiver op KP De Hel aan de VIP tent, hebben we geen enkel probleem gekend. We zijn dan ook heel tevreden met ons behaald resultaat…. 2de in de klasse en 17de algemeen !!! De aangename sfeer op en rond de service, de toffe klassementsproeven en de uitmuntende organisatie zorgen ervoor dat we volgende jaar zeker opnieuw van de partij zijn. Nu eventjes vakantie en op 14 augustus starten we in Staden. Nogmaals dikke merci aan onze sponsors en PTR !!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws