FIA WEC Monza: Alpine wint spannende strijd

Afgelopen weekend werd de FIA WEC 6 Uur van Monza verreden. Een race onder warme omstandigheden zorgde voor spanning van het begin tot het einde. Bovendien maakte Peugeot zijn debuut met de 9X8, maar de overwinning ging naar het andere Franse merk: Alpine!

Het was al weer een hele tijd geleden dat we maar liefst 6 Hypercars aan het werk zagen in de hoogtse/snelste klasse van het FIA WEC. De protagonisten: Scuderia Glickenhaus Racing, Alpine, twee bolides van Toyota Gazoo Racing en twee nieuwe bolides van Peugeot.

De pole? Die ging naar de Scuderia Glickenhaus Racing-wagen. Het team moest na twee uur racen helaas de handdoek in de ring gooien wegens een technisch euvel. Toyota of Alpine dan maar? Of toch Peugeot? Laatstgenoemde maakte zijn debuut in de Hypercar klasse. De 9X8 toonde impressionant op het circuit zonder grote achtervleugel, kwam ‘maar’ 1 seconde tekort in pure race pace maar viel meerdere keren stil. Nog wat werk aan de winkel voor de Franse equipe.

Ondertussen ging de strijd vooraan verder, maar uiteindelijk kon de Alpine met Negrao/Lapierre/Vaxiviere de Toyota van Buemi/Hartley/Hirakawa afhouden en naar de overwinning rijden.

Uitstekende race voor WRT

Ook het Belgische WRT presteerde weer zoals we dat van hen gewoon zijn. Met een vierde plaats algemeen, en daarmee dus ook de overwinning in LMP2, toonde het team van Vincent Vosse opnieuw zijn pure klasse.

Bij de GT’s ging de overwinning naar de Corvette van Milner en Tandy. Sarah Bovy eindigde tweede in GTE Am met de Iron Dames Ferrari, nadat de Belgische reeds eerder naar de pole reed. Jan Heylen eindigde als zesde (Dempsey Proton Porsche).

(Foto ©: FIA WEC & Peugeot)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws