Jonas Dewilde aan de start in Staden

De Rally van Staden is een thuiswedstrijd voor Jonas Dewilde, ondanks dat de piloot reeds heel vroeg zijn inschrijving verstuurde werd eerder beslist om niet te starten.

“Rallysport is duur en het budget wou ik sparen voor de Stellantis Cup en het Junior BRC, maar Steve Fernandes kon me overtuigen om toch de start te nemen in Staden,” aldus Jonas die zo ook de lokale sponsors wil in de kijker zetten tijdens de thuiswedstrijd.

“Ik zal zelf ook in Staden rijden met de Skoda Fabia R5 en voor Jonas zou het goed zijn om in Ieper aan de start te komen met wat kilometers in de benen,” wist de preparateur te vertellen. “We zien heel wat progressie bij Jonas, en zijn ook heel trots dat Jonas onze kleuren zal vertegenwoordigen in de Westhoek.”

De Rally van Staden is voor Jonas een ideale voorbereiding op zowel de Ardeca Ypres Rally en de Omloop van Vlaanderen. Vorig jaar was Jonas de snelste Junior in de WRC wedstrijd in Ieper, dit jaar komt hij als leider van het Junior kampioenschap aan de start.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws