Toyota, Rovanperä en Halttunen: een verbluffende combinatie

Voor de mensen die nog twijfelden na Kenia, Kalle Rovanperä wordt wereldkampioen dit jaar! De jonge Fin, 21 jaar, heeft dit weekend in Estland nogmaals zijn kunnen getoond aan de wereld en dit tijdens een van de snelste wedstrijden van het seizoen in moeilijke omstandigheden door de weersomstandigheden.

Die weersomstandigheden maakten van de laatste proef een ware uitdaging, heel veel regen zorgden voor sporen vol water. Andreas Mikkelsen leek op weg naar een stunt in de Skoda tot Evans en Rovanperä van start gingen op de slotproef. Evans was 2,2s sneller dan Mikkelsen, Rovanperä was maar liefst 22,4s sneller dan Mikkelsen. Ongelooflijke tijd van de Fin.

Kalle en Jonne winnen voor hun teamgenoot Elfyn Evans, de Brit moest 1:00.9 toegeven. Derde plaats was voor Ott Tänak met een achterstand van 1:55.7. Terug een 1-2 voor het Toyota Gazoo Racing World Rally Team.

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe eindigden vierde, gebrek aan vertrouwen en allerlei issues zorgden voor een acherstand van 3:53.3. Katusta mocht de top vijf afsluiten.

Eindstand

Foto: Toyota Gazoo Racing Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws